Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Oradea: 24 de pacienţi au fost evacuaţi

Sursa foto: romaniatv.net

UPDATE: Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Crişana, maiorul Camelia Roşca, la faţa locului au fost mobilizate patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 2 (3 autospeciale de stingere şi o ambulanţă de tip B2), precum şi un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

“Ajunşi la locul producerii evenimentului, pompierii militari au procedat concomitent la localizarea şi lichidarea incendiului, precum şi la evacuarea pacienţilor de la parterul clădirii”, a declarat la solicitarea BIHOREANULUIreprezentanta ISU.

Focul a fost stins repede, în mai puţin de 10 minute, potrivit sursei citate. Din salonul cu patru paturi au ars două saltele şi o noptieră.

“Doi pacienţi au suferit arsuri, unul arsuri de gradul III, pe aproximativ 40% din suprafaţa corporală, iar celălalt arsuri de gradul II la nivelul feţei şi căilor aeriene. Un alt pacient a fost intoxicat cu fum”, a precizat maiorul Camelia Roşca.

Celor trei victime li s-au acordat îngrijirile necesare şi au fost transportate la UPU. Pompierii au verificat şi etajul superior, însă nu s-a impus evacuarea. “Cauza probabilă e fumantul în locuri nepermise”, a precizat reprezentanta ISU Crişana, confirmând cele transmise de Spitalul Municipal.

Trei pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie din Oradea, precum şi doi angajaţi ai unităţii spitaliceşti au ajuns în noaptea de joi spre vineri la Urgenţe după ce într-un salon din Pavilionul III, unde sunt internaţi bărbaţii potenţial periculoşi, a izbucnit un incendiu.

Reprezentanţii spitalului spun că cel mai probabil focul a pornit de la o ţigară aprinsă de unul dintre pacienţi în salon.

“Azi, 16.08.2019 ora 3, a izbucnit un incendiu în salonul 3 al Pavilionului III din cadrul Secţiei exterioare de Psihiatrie (strada Louis Pasteur, nr.26) a Spitalului Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu” Oradea. Cauza probabilă este fumatul (ţigară aprinsă de un pacient în salon)”, se arată într-un comunicat transmis vineri dimineaţa de reprezentanţii Spitalului Municipal.

Potrivit informării, personalul aflat în tură “a intervenit imediat (până la sosirea autospecialelor) şi incendiul s-a limitat la salonul 3”.

În salon se aflau patru pacienţi, din care trei au fost transportaţi de echipele de intervenţie la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean.

“Una din victime este în stare bună (revine la unitatea noastră), iar în urma evaluării celorlalţi doi pacienţi starea acestora impune internarea în spitalul de urgenţă. Doi angajaţi ai unităţii spitaliceşti (un asistent medical şi un îngrijitor) care au intervenit de urgenţă la evacuarea pacienţilor, se află la UPU pentru investigaţii, starea lor fiind stabilă, dar impunându-se această evaluare”, se mai arată în comunicat.

La nivelul Spitalului Municipal s-a deschis o anchetă internă pentru a se cerceta cauza incidentului, modul de intervenţie şi salvare a pacienţilor din partea angajaţilor cu atribuţii în acest sens. “Monitorizăm evoluţia stării de sănătate a celor doi pacienţi internaţi de urgenţă”, încheie reprezentanţii unităţii spitaliceşti.

Amintim că în luna mai a acestui an un bihorean – Daniel Ivanov, cunoscut că a făcut mai multe gesturi şocante în public – care era internat în Pavilionul III al Spitalului de Psihiatrie a reclamat starea de degradare în care se află saloanele acestui pavilion, spunând că “nici la puşcărie nu sunt condiţii din astea”. Pentru că le-a fotografiat şi trimis presei, pacientului i s-a luat telefonul mobil.

În imagini se vedea cum pereţii sunt scorojiţi, ba în unele locuri acoperiţi de igrasie, iar din băi lipsesc mai multe plăci de faianţă.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here