Bilanțul morților în urma atacului de la Spitalul Săpoca a ajuns la cinci: Managerul instituției medicale a demisionat

Numărul pacienților morți în urma atacului de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, din Buzău, a ajuns la cinci, a anunțat, luni dimineață, ministrul Sănătății, Sorina Pintea. 

„Din păcate vorbim despre cinci decese, pentru ca unul dintre pacienții aflați la spitalul Floreasca, o pacientă de 88 de ani, cu multiple comorbidități a decedat în cursul nopții trecute”, a anunțat Sorina Pintea.

De asemenea, managerul spitalului, Viorica Mihalaşcu, a demisionat luni dimineață, iar ca manager interimar, Sorina Pintea l-a propus pe directorul financiar al instituției.

Ministrul Sorina Pintea a anunțat că a dispus controale în toate spitalele de psihiatrie și că va depune plângeri penale pentru neglijență în serviciu împotriva medicului de gardă și a asistentelor.

Bărbatul care a ucis cinci oameni şi a rănit alţi opt rămâne internat la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, locul în care a comis atacul. Individul va rămâne internat sub pază până când starea sa se va ameliora, iar specialiştii vor decide dacă a avut sau nu discernământ în momentul atacului.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here