Festivalul de tradiții şi obiceiuri romane “RomulaFest” de la Dobrosloveni, la start/ VIDEO

Primăria Dobrosloveni anunță organizarea, în perioada 22 – 25 august, Festivalul de tradiții şi obiceiuri romane “RomulaFest”, eveniment care are loc în cadrul proiectului “Welcome To The Middle Ages”, finanțat prin programul Interreg V-A România-Bulgaria.

Întregul festival se va desfăşura în satul Reşca, vis-a-vis de moara din sat.

În prima zi a festivalului va avea loc o paradă militară și demonstrații de luptă ale legiunii romane.

În cea de a doua zi avea loc o conferință de deschidere la căminul cultural al comunei după care vor fi deschise publicului taberele antice: bucătărie antică, metaloplastie, ateliere de prelucrare a lemnului, de fierărie, țesătorie și monetărie.

De asemenea, locul în tir cu arcul, vor fi confecționate armuri și zale și se va explica cum se făceau tratamentele antice în materie de cosmetică.

Vor mai fi ritualuri antice, o bătălie simbolică între daci și romani, un concert și “Focul lui Zamolxis”.

În cea de-a treia zi vor fi redeschise atelierele antice, participanții putând vedea cum se țineau ritualurile antice privind nunta dacică, nunta romană, cum se luptau gladiatorii și fragmente de dansuri antice.

Participanții vor mai putea afla amănunte despre cea de a doua expediție a lui Traian în Dacia, ziua sfârșindu-se cu un alt concert.

Atelierele antice vor fi redeschise în cea de a patra zi și ultima a evenimentului, când vor fi redate ritualuri ale gladiatorilor și când va avea loc o nouă confruntare între daci și romani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here