Restaurantul McDonald’s Slatina, deschis oficial în prezența primarului Emil Moț și a președintelui CJ Olt, Marius Oprescu/ VIDEO

Restaurantul McDonald’s din Slatina a intrat, oficial, în pâine, miercuri, la inaugurare participând directorul general McDonald’s în România, Daniel Boaje, primarul Emil moț și președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu. Circa 200 de copii și părinți au așteptat ora la care au putut pătrunde în restaurant să guste binecunoscutele produse.

Restaurantul McDonald’s din Slatina este nu doar cel nou, dar și cel mai modern din România, datorită, printre altele, tehnologiei de vârf cu care este dotat localul, potrivit directorului general McDonald’s, Daniel Boaje.

„Deschiderea fiecărui restaurant McDonald’s este un eveniment extraordinar, în sensul în care este o muncă de echipă ce implică toți partenerii McDonald’s. În momentul acesta, McDonald’s în România, în afară de operarea restaurantelor, se bazează pe implicarea a peste 300 de parteneri, companii locale care participă la perfecționarea sau instalarea excelentă a tuturor lucrurilor pe care le vedeți în restaurant, de la materii prime, produse alimentare, echipamente, companii de construcții, companii de echipamente sofisticate, foarte multă tehnologie. Deci e o întreagă echipă care participă, toate restaurantele McDonald’s sunt implicate practic.

Echipa de lucrători și manageri din Slatina a fost pregătită în opt restaurante din Craiova, Pitești și București, de la fiecare încercând să ia experiență, pentru a da înapoi clienților din Slatina ce știm noi să facem mai bine.

Este al 79-lea restaurant și foarte mândru sunt să spun că este cel mai nou, ci și că este cel mai modern restaurant McDonald’s din România. Suntem într-o perioadă în care tehnologia avansează spectaculor, iar McDonald’s este una dintre cele mai performante și cele mai inovative în sectorul nostru de activitate; de la o deschidere la alta deja echipamentele progresează, deja tehnologia progreasează, deja suntem capabili să prezentăm clienților și angajaților noștri lucruri foarte noi. 

Deja am prezentat acea digital table pentru cameră de joacă, este un restaurant care are toate facilitățile unui restaurant modern McDonald’s; asta înseamnă linie de drift care funcționează 24 de ore, conceptul Mccafe este al 34-lea din țară, cu particularitățile din Slatina, aici existând deja echipamente noi, avem o tehnologie nouă de a comanda într-un fel în care este important ca fiecare să își comande la timpul lui. Toate produsele sunt pregătite la comandă, nefiind nimic pre-pregătit. Mai beneficiem de o facilitate care este spectaculoasă deja în compania McDonald’s, un dispozitiv cu care asigurăm servirea produselor la masă. În afara numărului cu care urmărim comenzile, există un dispozitiv în interior pe care îl urmărim și știm cu precizie unde se așează fiecare client”, a declarat oficialul McDonald’s, evidențiind și componenta socială pe care compania pe care o reprezintă o dezvoltă în țară.

La rândul său, primarul Slatinei a salutat venirea McDonald’s în oraș și a vorbit despre deschiderea municipalității față de mediul de afaceri, despre predictibilitatea politicii fiscale pe care primăria o oferă investitorilor care aleg să deschidă afaceri în Slatina.

„De mult timp încercăm să aducem acest restaurant din Slatina și iată că, în sfârșit, s-a întâmplat, iar astăzi Slatina este pe harta orașelor mari, orașelor puternice, orașelor importante atât din România, cât și din Europa. Noi, la Primăria Slatina, am înțeles cât de important este mediul de afaceri, și de aceea am realizat un mediu sustenabil, clar, o politică fiscală clară, fără să schimbăm taxele și impozitele în fiecare an. De aceea, tot ceea ce înseamnă investiții în Slatina, ele au venit, vor veni și noi le vom sprijini pe toate”, a spus Emil Moț.

Să aibă vânzare bună, le-a urat președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, celor de la McDonald’s, mulumindu-le pentru că au deschis un restaurant și în Slatina, un lucru așteptat de mult timp de cetățenii orașului, cu precădere de copii.

„Este important pentru Slatina în primul rând ca infrastructură. Este vorba de nouă milioane de lei, atât a costat acest punct deschis de McDonald’s. În cel de-al doilea rând, și cred că este cel mai important, este vorba de aproape 80 de locuri de muncă, număr care înțeleg că va crește în perioada următoare.

Felicit Primăria Slatina pentru deschiderea către mediul de afaceri. Așa cum spunea și domnul primar, predictibilitatea taxelor și impozitelor, sprijinul pentru investitori au fost lucruri importante care au la deschiderea rapidă a unor restaurant McDonald’s în Slatina, un lucru dorit de copiii și de cetățenii orașului foarte mult timp. Iată că acest lucru s-a realizat. Sunt convins că în perioada următoare vor mai fi astfel de investiții și astfel de oportunități pentru slătineni datorită deschiderii primăriei către aceste investiții. Le mulțumesc celor de la McDonald’s că au venit în Slatina și să aibă vânzare bună”, a spus Marius Oprescu.

La eveniment a fost prezent și Melo Hili, președintele grupului maltez Hili Ventures, operatorul francizei McDonald’s în Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta şi, mai nou, România. Acesta a vorbit despre afacerile pe care companiile pe care le controlează le dezvoltă, precum și despre prezentul și viitorul afacerilor din România, pe componenta McDonald’s.

Circa 200 de copii și părinți au așteptat ca ușile restaurantului să se deschidă publicului larg, până la deschidere cei mici jucându-se și făcând poze cu mascota McDonald’s.

Restaurantul din Slatina va funcționa zilnic, între orele 7:00 – 24:00, timp în care clienții se vor putea bucura de cele mai bune cafele și prăjituri la McCafé, precum și de preparatele iconice McDonald’s. Iar cei mai nocturni dintre slătineni își pot comanda burgerii preferați oricând de la Drive-Thru, acesta fiind deschis în permanență, chiar și pe timp de noapte, cu excepția anumitor sărbători legale.

Cu ocazia deschiderii, restaurantul McDonald’s Slatina își va întâmpina clienții cu o ofertă valabilă în perioada 26-28 august: fiecare produs Big Mac, McChicken, porție de cartofi sau cafea McCafé tall este însoțit de un al doilea produs din partea casei.

Terenul destinat acestui obiectiv, de peste 3.400 mp, a fost concesionat pe 49 de ani de societatea care deține franciza la restaurantele McDonald’s, la o valoare de 396.000 de euro. Restaurantul propriu-zis are 400 de metri pătrați și cuprinde și o terasă în aer liber, McDrive, un spațiu de joacă exterior și o parcare.

Investiția acostat nouă milioane de lei, fiind create 74 de locuri de muncă.

Restaurantul este poziționat vizavi de fosta poștă, între strada Tunari și bulevardul Alexandru Ioan Cuza, pe locul unde era poarta de acces în fosta unitate militară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here