Dăncilă, după ce a anunţat schimbarea ministrului Justiţiei: Dacă Ana Birchall a mers la Cotroceni e grav

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, după CEx că Ana Birchall va fi înlocuită de Dana Gorbovan la conducerea Ministerului Justiţiei. Preşedintele PSD a mai declarat, ca răspuns pentru jurnalişti, că este „foarte grav” dacă Ana Birchall a plecat din CEX PSD la Palatul Cotroceni după ce a aflat că o să fie schimbată din funcție, așa cum se vehiculează în presă.

Viorica Dăncilă a declarat, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că s-a discutat despre remanierea guvernamentală, pentru care vor fi trimise solicitări către preşedintele Klaus Iohannis luni.

„În ceea ce priveşte remanierea, pentru Ministerul Afacerilor Interne PSD l-a desemnat pe Mihai Fifor, pentru Ministerul Educaţiei Naţionale – Şerban Constantin Valeca, senator, vicepreşedintele Senatului, cercetător, fost ministru pentru Cercetare, pentru Ministerul Justiţiei – Dana Gârbovan, independent, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, vicepremier pentru probleme economice – Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru industrie şi servicii din Camera Deputaţilor, şi vicepreşedinte pentru parteneriate strategice – Ana Birchall. Acestea au fost cele cinci propuneri, votate în cadrul Comitetului Executiv Naţional”, a spus Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a spus vineri, după ședința CEx, că nu are ce să-i reproșeze Anei Birchall și i-a adus la cunoștință de ce a ales să o propună pe Dana Gîrbovan pentru preluarea portofoliului la Justiție.

„Am explicat de ce am vrut aceasta schimbare. Vreau ca la Justitie sa fie cineva care cunoaste foarte bine modul in care lucreaza magistratii, cineva independent si nu am mai vrut sa fie cineva inregimentat politic. (…) Am discutat şi cu dna Gârbovan. Am rugat-o sa vina având in vedere experienta domniei sale si respectul de care se bucura in domeniul justitiei”, a explicat Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here