Un poliţist a fost arestat după ce a încercat să violeze două adolescente/ UPDATE

Un polițist de la Ordine Publică din Sibiu a fost arestat la domiciliu și suspendat din funcție după ce a încercat să violeze două fete, una de 13 ani, iar alta de 17.

UPDATE: Una dintre cele două minore agresate sexual de poliţistul plasat în arest la domiciliu şi pe care acesta o antrena, în timpul liber fiind instructor de box, este dublă campioană naţională, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Conform sursei citate, pe fosta campioană antrenorul poliţist a încercat să o violeze în aprilie 2018, când fata avea 12 ani, în timpul unei deplasări la Bucureşti.

„În cursul lunii aprilie 2018, numitul IG s-a deplasat împreună cu minora de 12 ani la Bucureşti, unde persoana vătămată urma să se antreneze cu lotul naţional feminin de box, având în vedere că aceasta avea rezultate sportive foarte bune (de două ori campioană naţională la box) şi îşi dorea să facă sport de performanţă. Acolo s-a cazat în aceeaşi cameră cu minora, iar în timpul nopţii a încercat, prin exercitarea unor acte de constrângere fizică, să întreţină raporturi sexuale cu persoana vătămată, în vârstă de doar 12 ani la acea dată, în timp ce victima se afla sub paza şi îngrijirea lui, în calitate de antrenor al acesteia”, se arată în comunicatul Parchetului sibian.

Potrivit sursei citate, antrenorul poliţist a încercat din nou să violeze o altă fată de 17 ani, tot în timpul unei deplasări la Bucureşti, în luna februarie a acestui an.

„În luna februarie, numitul IG s-a deplasat împreună cu minora în vârstă de 17 ani la Bucureşti, căreia i-a spus că urmează să susţină o demonstraţie sportivă pentru a exemplifica modul în care decurg antrenamentele efectuate sub coordonarea sa. Din nou s-a cazat în aceeaşi cameră cu minora, iar în timpul nopţii a exercitat acte de natură sexuală asupra sa, constând în atingeri ale sânilor, feselor şi zonei intime, fără consimţământul persoanei vătămate (17 ani la data comiterii faptei), profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra şi de a-şi manifesta liber voinţa datorită constrângerii morale, respectiv profitând de starea de vulnerabilitate în care se afla aceasta (minora fiind singură cu el, într-o altă localitate, departe de casă, sub paza, îngrijirea şi supravegherea acestui adult care se bucura de poziţia sa recunoscută de autoritate şi de încrederea pe care o insuflase minorei, ca de altfel şi celorlalte fete din grupa de box pe care o antrena)”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Aceeaşi sursă arată că I.G., de 47 de ani, agent de siguranţă publică în cadrul IPJ Sibiu – Serviciul de Ordine Publică, de aproximativ 3 ani a început să desfăşoare în timpul liber activităţi extraprofesionale în calitate de instructor de box, antrenând grupe de copii, băieţi şi fete, cu vârste între 8 şi 18 ani. În acest context, le-a cunoscut pe cele două minore: una de 11 ani, la data înscrierii în club şi una de 17 ani, la data înscrierii în club.

IPJ Sibiu s-a sesizat din oficiu în 18 iulie „cu privire la săvârşirea de către I.G., agent şef adjunct în cadrul IPJ Sibiu – Serviciul Ordine Publică, a infracţiunilor de agresiune sexuală şi corupere sexuală a minorilor, reţinându-se faptul că în cauză exista presupunerea rezonabilă că acesta, în calitate de instructor de box în cadrul unei asociaţii sportive, în timpul antrenamentelor exercită în mod constant acte de natură sexuală asupra unora dintre minorele care fac parte din grupa de fete pe care o antrenează, acte ce constau în atingeri ale picioarelor, feselor şi sânilor, fără consimţământul minorelor, prin punerea lor în imposibilitate de a-şi manifesta voinţa datorită constrângerii morale, respectiv profitând de vulnerabilitatea acestora şi de poziţia sa recunoscută de autoritate şi de încrederea de care se bucura asupra minorelor din grupa de fete pe care o antrena”, susţin cei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Pe 19 iulie a fost înregistrat, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, dosarul penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune sexuală şi corupere sexuală a minorilor, ca urmare a preluării cauzei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Din 7 august, s-a dispus extinderea urmăririi penale în rem, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la viol.

„Prin ordonanţa procurorului din data de 20 august s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul I.G., iar prin ordonanţa procurorului din data de 21.08.2019 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul I.G. pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la viol (…) în dauna persoanei vătămate – minora în vârstă de 12 ani şi agresiune sexuală (…) în dauna persoanei vătămate – minora în vârstă de 17 ani”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Urmare a probatoriului administrat prin ordonanţa procurorului din data de 21 august, a fost dispusă faţă de inculpat măsura reţinerii pe o durată de 24 ore.

„La data de 22 august, inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sibiu cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile. Judecătoria Sibiu a respins propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, dispunând luarea faţă de inculpat a măsurii preventive a arestului la domiciliu”, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ion Veştemean, a precizat că procurorii au decis, vineri, să conteste măsura arestului la domiciliu pentru poliţistul acuzat de tentativă de viol şi agresiune sexuală.

Știrea inițială:

„În cursul lunii iulie 2019, în baza datelor și informațiilor obținute, Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu cu privire la faptul că un angajat, respectiv un agent de poliție din sistemul de ordine și siguranță publică, ar fi săvârșit infracțiuni cu privire la viața sexuală”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

În afara orelor de program, agentul de poliție desfășura activități în calitate de instructor sportiv, iar faptele ar fi vizat două persoane de sex feminin în vârstă de 13 și 17 ani.

Potrivit surselor Ora de Sibiu, polițistul este acuzat de tentativă de viol.

În cursul acestei zile, Tribunalul Sibiu a dispus împotriva sa măsura arestului la domiciliu.

Ca urmare a acestei măsuri, prin dispoziția șefului I.P.J. Sibiu, agentul de poliție a fost suspendat din funcție.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here