Mihai Fifor i-a avertizat pe soții Mirea din Caracal: ”Nu vor fi uitați și daca se va dovedi ca au greșit”

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, le-a transmis un avertisment soţilor Mirea, cei doi poliţişti-şefi din Caracal care, după tragedie, au considerat că este mai potrivit să se pensioneze.

 

„Oamenii aceştia, pe care nu-i absolv de nicio vină, dacă au greşit – vor plăti. Oamenii aceştia s-au pensionat, nu poate MAI să interzică pensionarea unui cadru, dar dacă au greşit, atunci vor plăti. Detaliile despre soţii Mirea nu le pot comenta pentru că sunt parte din ancheta DIICOT, dar indolenţa, nepăsarea şi lipsa de responsabilitate trebuie şi vor fi sancţionate”, a declarat Mihai Fifor, potrivit Realitatea.

Reamintim că şeful Poliţiei Caracal, Nicolae Mirea, personaj acuzat că a gestionat catastrofal cazul Alexandra, a ieşit la pensie la vârsta de 51 de ani, urmând să îngroaşe rândurile pensionarilor speciali. Potrivit ziariştii.com, Mirea ar urma să ia o pensie de circa 12.000 lei lunar. Dacă în schimb ar fi fost destituit, Mirea ar fi încasat o pensie considerabil mai mică.

Astfel, conform sursei citate, pe numele lui Mirea a fost declanşată procedura cercetării prealabile şi ar fi putut urma punerea la dispoziţie, iar apoi demiterea. Prevăzător, comisarul s-a decis să nu aştepte deznodământul şi a hotărât să depună cerere de pensionare, care i-a fost aprobată în aceeaşi zi.

În consecinţă, Mirea se pensionează din poziţia de şef al Poliţiei Caracal, deci comisar cu funcţie mare şi cu calitatea de comandant, ceea ce înseamnă o pensie de 12.000 lei. Dacă procedurile şi-ar fi urmat cursul, iar Mirea ar fi fost demis şi s-ar fi pensionat în anii următori, de pe o funcţie mult mai mică, ar fi încasat sub 9.000 de lei.

Sursa: epochtimes-romania.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here