O nouă tranșă de exproprieri pentru construirea tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești

Guvernul ar urma să aprobe, în ședința de marți declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național “Drum Expres Craiova – Pitești și legăturile la drumurile existente”, Tronsonul 2, aflate pe raza localității Robănești, din județul Dolj, potrivit unui proiect de hotărâre care face parte din ordinea de zi a ședinței Executivului.

Membrii guvernului vor adopta și lista cuprinzând imobilele supuse exproprierii, situate pe raza localității Robănești, din județul Dolj, proprietarii sau deținătorii acestora, precum şi sumele individuale aferente despăgubirilor.

“Sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată, aflate pe coridorul de expropriere, situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național “Drum Expres Craiova – Pitești și legăturile la drumurile existente”, Tronsonul 2, prevăzut la art. 1, situate pe raza localității Robănești, din județul Dolj, sunt în cuantum total de 15,05 mii lei și sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2019, nr. 50/2019, la capitolul 84.01 ,,Transporturi”, subcapitolul 03 ,,Transport Rutier”, titlu 58 “Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020”, articolul 58.01 – “Programe din Fondul European de Dezvoltare Regională” – FEDR”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Sumele de bani vor fi virate de către Ministerul Transporturilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. la dispoziția proprietarilor de imobile.

Licitația primului tronson al drumului expres, în lungime de 17,7 km, pornind de pe centura Craiovei până la limita județelor Dolj și Olt, a fost câștigată de Tirrena Scavi S.p.A, cu 76 de milioane de euro (358.179.480 lei), fără TVA. Deși contestată de o companie, licitația a fost finalizată cu succes după ce firma cu pricina a renunțat la contestație.

Al doilea tronson al drumului expres, format din două loturi, va avea o lungime de 39,85 de km şi va costa estimativ 1,47 miliarde de  lei, fără TVA. Acesta urmează să traverseze o parte din județul Olt, respectiv localitățile Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare, cu centuri ocolitoare la Balș și Slatina.

În cazul tronsoanelor trei (de la Valea Mare până la limita cu județul Argeș) și patru (de la limita județului Argeș până la Pitești), licitațiile au fost reluate de la zero.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here