Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu discută viitorul alianţei. ALDE e în tatonări cu Pro România

Premierul Viorica Dăncilă discută, luni, de la ora 10:00, cu Călin Popescu Tăriceanu dacă ALDE rămâne la guvernare. De asemenea, ALDE decide în şedinţa de la ora 16:00 dacă face alianţă cu Pro România.

Şedinţa de coaliţie are loc la ora 10:00. Viorica Dăncilă a anunţat că va discuta cu Călin Popescu Tăriceanu despre soarta coaliţiei, în condiţiile în care ALDE ia în calcul o alianţă cu Pro România.

Ulterior întrevederii, ALDE se va reuni la Parlament în Biroului Politic Central şi Delegaţiei Permanente Naţionale pentru a decide dacă rămâne la guvernare alături de PSD sau începe o alianţă cu Pro România.

Liderul PSD Viorica Dăncilă a declarat, duminică, în Satu Mare, că nu a avut nicio discuţie cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu care va vorbi, luni, într-o şedinţă a coaliţiei, în care vor fi lămurite mai multe aspecte.

Nu am luat în calcul acest lucru (o eventuală plecare a ALDE de la guvernare – n.r.), nu am fost anunţaţi de către partenerii noştri de coaliţie că vor să iasă de la guvernare. De ce facem alt scenariu în condiţiile în care suntem încă în coaliţie? Astăzi (duminică – n.r.) ne bucurăm de strângerea de semnături, de încurajările oamenilor şi acest lucru este foarte important. Pe mine mă interesează nu să mă lupt cu contracandidaţii mei, ci să fiu cât mai mult între români. Şi astăzi la Racşa se întâmplă acest lucru şi îmi dă toată energia pentru a merge mai departe”, a mai spus Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here