Elevii de 10 la Bac și Evaluarea Națională vor fi premiați de Guvern. Câți bani vor primi aceștia

Guvernul va aproba, în ședința de astăzi, acordarea de stimulente financiare în valoare de 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea naţională, precum și stimulente în valoare de 3000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019. În Olt, nouă elevi au finalizat examenul maturității cu media maximă, în vreme ce la Evaluarea Națională au fost înregistrate opt medii de 10.

Sumele necesare acordării stimulentelor financiare se alocă din bugetul aprobat pe anul 2019 Ministerului Educației Naționale, titlul 57. „Asistență socială”, cap. 65.01 „Învăţământ”, se arată în proiectul de hotărâre pregătit de guvern.

Lista beneficiarilor stimulentelor financiare și modalitatea de acordare a acestora se vor aproba prin ordin al ministrului Educației Naționale.

În Olt, nouă elevi au finalizat examenul maturității cu media maximă, în vreme ce la Evaluarea Națională au fost înregistrate opt medii de 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here