Premierul condamnă „oportunismul” politic, pe fondul despărțirii de ALDE. Dăncilă: La fiecare context prielnic, apar unii care profită de el și își uită complet datoria față de România

Sursa foto: stirileprotv.ro

Premierul Viorica Dăncilă a reclamat, marți, „oportunismul” și a afirmat că „ori de câte ori apare un context prielnic, există întotdeauna diverși care se cațără politic pe el și uită complet ce ar trebui cu toții să facem pentru România”.

Declarația vine pe fondul deciziei luate de ALDE, formațiune care a anunțat luni că se retrage de la guvernare, lăsând PSD și Guvernul Dăncilă sub suspiciunea că nu mai au suficient sprijin parlamentar pentru a guverna.

„Totodată, premierul i-a mulțumit Ramonei Mănescu pentru decizia de a rămâne în funcția de ministru de Externe, în ciuda faptului că ALDE s-a retras de la guvernare, și a afirmat că dacă ar fi existat mai mulți oameni ca ea în interiorul formațiunii liberal-democrate, nu s-ar fi ajuns în situația de astăzi.

Există zilele acestea o serie întreagă de nemulțumiri, de scenarii, toate apărute pe fondul unui dezechilibru de moment pe care ieșirea ALDE de la guvernare l-a creat.

Vreau să ofer tuturor garanția că guvernul își va face treaba în continuare, vom asigura o guvernare competentă până la capăt. Să nu aibă nimeni vreo urmă de îndoială. Noi nu ne jucăm și nu facem un du-te-vino cu guvernul și cu stabilitatea țării, în funcție de cum ne convine electoral. Principala mea preocupare este buna funcționare a instituțiilor statului, care înseamnă stabilitate și echilibru în societate.

Nu pot însă să nu remarc oportunismul care ne înconjoară în această perioadă. Ori de câte ori apare un context prielnic, există întotdeauna diverși care se cațără politic pe el și uită complet ce ar trebui cu toții să facem pentru România. Este expresia unei lipse de responsabilitate și a unei disperări care fac rău țării, fac rău oamenilor și trebuie să înceteze.

Îi mulțumesc doamnei Ramona Mănescu pentru că a dat dovadă de asumare și maturitate, prin decizia sa de a pune pe primul loc interesul românilor. Dacă ALDE ar fi avut mai mulți ca doamna Mănescu, astăzi nu ne-am fi aflat aici. Le mulțumesc și celorlalți membri ai guvernului care au demonstrat maturitate în situația de față.

Cunosc personal mulți oameni responsabili, nu doar în PSD, ci și în celelalte partide, care se identifică cu această atitudine a noastră. Cu o nouă echipă guvernamentală, vom merge înainte pentru a ne îndeplini promisiunile. Cine nu are curaj să își asume guvernarea, n-ar trebui să aibă nici curajul de a veni și a mai cere voturi vreodată.

Sunt multe de făcut și noi vom rămâne aici, să le facem. Celorlalți le dorim succes în campanie. Eu rămân în continuare alături de români, pentru că oamenii merită lideri maturi și responsabili”, a scris premierul Dăncilă, pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here