Agentul dat afară din Poliție este din Caracal și este cercetat într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie

Polițistul despre care IPJ Olt a anunțat că a fost destituit din Poliție este Dan Dumitrescu, agentul de la Biroul Rutier Caracal care în aprilie 2019 a fost ridicat și dus la audieri, împreună cu mai multe persoane, într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie.

În urma parcurgerii procedurilor legale și a propunerii Consiliului de Disciplină, un agent din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Olt a fost destituit din poliție, a anunțat, miercuri dimineață, printr-un comunicat de presă, IPJ Olt.

„Motivul destituirii acestuia îl constituie săvârșirea abaterii disciplinare de ”comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției”, faptă prevăzută de art. 57, alin.(1), lit. „a” din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare.

Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliție în cauză, cercetare declanșată în urma apariției a unor informații cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal.

Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către polițiști din cadrul S.C.C.O. Olt, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziții domiciliare, inclusiv la locuința lucrătorului de poliție”, se mai arată în comunicatul Poliției.

Polițistul în cauză, Dan Dumitrescu, era agent în cadrul Biroului Rutier Caracal. În aprilie 2019 el a fost ridicat și dus la audieri, împreună cu mai multe persoane, într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie.

Descinderile au avut loc pe raza municipiului Caracal și a comunelor Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare.

În urma cercetărilor, a reieşit faptul că, începând cu anul 2014, mai multe persoane violente ar fi constituit un grup infracţional organizat. Acestea acordau împrumuturi cu dobânzi între 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, recurgeau la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate.

„De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei”, se arăta într-un comunicat al Poliției.

În urma audierilor la care au fost supuse peste 100 de persoane, un bărbat a fost reținut și alți trei au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile.

Împotriva polițistului de la Biroul Rutier Caracal nu s-a luat atunci nici o măsură preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here