Consiliul Județean Olt dă Primăriei Slatina un teren pentru construirea unei parcări publice

Consiliul Județean Olt a aprobat, în ședința ordinară de joi, transmiterea, către Primăria Slatina, a unui imobil aflat în domeniul public al județului și în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, pe care municipalitatea l-a cerut pentru construirea unei parcări publice.

Aflată într-o continuă căutare de soluții pentru mărirea numărului de locuri de parcare în oraș, Primăria Slatina a solicitat Consiliului Județean Olt o parte din terenul aflat pe strada Zmeurei și care se află în administrarea DGASPC Olt. Iar solicitarea primarului Emil Moț a găsit înțelegere la președintele CJ Olt, Marius Oprescu, care a inițiat un proiect de hotărâre pentru transferul respectivului imobil, proiect aprobat, joi, de aleșii județului.

Este vorba de un teren de peste 3.000 de metri pătrați, împrejmuit cu gard și pe care se află un bazin de înot, o spălătorie și o anexă.

„Solicitarea de trecere a bunurilor respective în domeniul public al municipiului Slatina este justificată de către municipalitate prin faptul că este necesară în zonă o parcare publică. Având în vedere acest lucru, precum și faptul că aceste bunuri nu mai sunt necesare DGASPC Olt, se justifică trecerea lor în domeniul public al Slatinei, astfel că a fost inițiat un proiect de hotărâre aprobat în ședința consiliului județean de joi”, a declarat Marius Oprescu.

Întrebat ce fel de parcare va fi construită pe teren, primarul Slatinei a spus că urmează ca fie luată cea mai bună soluție.

„Nu știm încă ce formă va fi adoptată; poate fi o parcare simplă sau una complexă. Important este că vom construi o parcare pentru slătinenii din acea zonă”, a declarat Emil Moț.

De altfel, Primăria Slatina intenționează realizarea a 800 de noi locuri de parcare pentru autoturisme în mai multe zone din oraș. În acest sens, Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public (DASIP) a scos la licitație realizarea unui studiu de fezabilitate.

Municipalitatea are în vedere ca noile locuri de parcare să fie amenajate pe străzile Aleea Rozelor (Blocurile GA 22, GA 23 și FB 20), Textilistului (Bloc G9), Teiului (Bloc 2), Aleea Lalelelor (Blocurile FA13 AG și FB7), Centura Basarabilor (parc G6), Crisan (cămin Slatex) și Păcii (Blocurile 1 – 3).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here