Consiliul Județean Olt va construi un nou cămin de bătrâni la Fălcoiu. Investiția costă peste 23 milioane de lei/ VIDEO

Consilierii județeni ai Oltului au aprobat, în ședința ordinară de joi, studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou cămin de bătrâni la Fălcoiu, care ar urma să funcționeze în locul celui existent acolo, amenajat într-un imobil istoric care nu oferă cele mai bune condiții pentru vârstnici.

Investiția va costa peste 23 de milioane de lei, iar președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, spune că lucrările vor dura doi sau trei ani.

„Așa cum se știe, la Fălcoiu, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, avem un cămin de bătrâni, care funcționează într-o clădire istorică, într-un fost conac care nu corespunde cerințelor. Și am hotărât ca, în loc să încercăm să reabilităm această clădire, mai bine să construim o clădire nouă, astfel încât să asigurăm un trai decent al bătrânilor. 

Azi, în ședința de consiliu, am aprobat studiul de fezabilitate; este vorba de o investiție de 23 de milioane de lei. În urma aprobării de astăzi, Direcția Copilului va scoate la licitație acel centru. O să încercăm să finalizăm investiția în doi, trei ani de zile; nu este o investiție mică. Așa cum am spus mai devreme, necesită o sumă importantă de bani și nu o vom putea finaliza într-un singur an”, a declarat șeful CJ Olt.

Noul centru de îngrijire și asistență pentru bătrâni ar urma să aibă o capacitate de 50 de locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here