Şeful Parchetului Caracal a luat-o la fugă, când i-a văzut pe ziarişti, după audierea la Secţia Specială

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, Cătălin Zăvoianu, a fost audiat joi la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în dosarul penal deschis pentru verificarea modului în care au acționat autorităţile după apelul Alexandrei Măceşanu la 112.

La ieşirea de la audieri, procurorul nu a vrut să stea de vorbă cu jurnaliştii şi a luat-o efectiv la fugă. El a fost urmărit de ziarişti pe o distanţă de sute de metri.

Cătălin Zăvoianu este unul dintre procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal care au participat la operaţiunea din noaptea 25 spre 26 iulie, când s-a aşteptat până la ora 6 ca să poată face percheziţii la casa lui Gheorghe Dincă.

Procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus la data de 28 iulie 2019 începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, în cauza privind împrejurările în care organele de urmărire penală au acționat/nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au desfășurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt.

„Procurorii Secției Speciale de Investigare a Magistraților au deschis o urmărire penală in rem pentru a vedea în ce măsură anchetarorii crimelor de la Caracal au respectat sau nu legea.”, se arată în comunicatul SIIJ.

Până acum mai mulţi poliţişti au fost chemaţi la Secţia Specială de Investigare a magistraţilor pentru a fi audiaţi în dosarul deschis după tragedia din Caracal, în care se cercetează felul în care au intervenit autorităţile.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here