Șefa de la OltTV Slatina, Andra Bărbulescu, contestă în instanță controlul judiciar. Ea este cercetată pentru dare de mită

Șefa televiziunii locale OltTV, Andra Bărbulescu, contestă în instanță măsura controlului judiciar dispusă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt în dosarul în care aceasta este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Plângerea împotriva măsurii preventive a fost depusă la Tribunalul Olt în data de 3 septembrie, potrivit portalului instanței de judecată.

Andra Bărbulescu, soția fostului deputat Daniel Bărbulescu și fina lui Darius Vâlcov, a fost pusă sub control judiciar, la începutul acestei săptămâni, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, într-un dosar în care este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Ea este acuzată că, în urmă cu aproape doi ani, ar fi plasat 5000 de lei în geanta unei angajate a Finanțelelor Publice Olt, care venise în control la firma ce administrează Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, SC Best Sale SRL (condusă, de facto, de Andra Bărbulescu, potrivit procurorilor), pentru ca inspectoarea fiscală să nu controleze toată evidența contabilă a firmei și, astfel, să stabilească obligații fiscale cu mult diminuate în sarcina companiei.

„Din probele administrate până în prezent rezultă existenţa unei activităţi infracţionale care se circumscrie tipicităţii elementelor constitutive ale infracţiunii de „dare de mită”, fapte prev. şi ped. de art.290 C. pen. rap. la art. 6 din Legea nr.78/2000, constând în aceea că, în calitate de administrator de fapt al SC BEST SALE SRL, la data de 11.10.2017, i-a remis numitei C.E. – consilier superior la A.J.F.P. Olt- Inspecţia Fiscală şi care era desemnată să desfăşoare procedura de inspecţie fiscală la sediul SC BEST SALE SRL Slatina, suma de 5.000 de lei, banii fiind puşi într-un plic, în geanta personală a funcţionarei, încât aceasta să nu ia în calcul şi să nu verifice toată evidenţa contabilă a societăţii şi pe cale de consecinţă să stabilească obligaţii fiscale, mult diminuate, în sarcina respectivei societăţi, conform indicaţiilor stabilite de către inculpată”, se arată în comunicatul procurorilor.

Anchetatorii precizează că „punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here