Zi crucială în ancheta de la Caracal. Procurorii DIICOT anunţă rezultatele anchetei

Familiile fetelor vor afla astăzi ce s-a întâmplat cu Alexandra şi Luiza. La 42 de zile de la descoperirea şocantă din Caracal procurorii au pus cap la cap toate probele pe care le-au coroborat cu declaraţiile lui Gheorghe Dincă şi cu rezultatele de la IML.

Părinţii Alexandrei Măceşanu s-au prezentat, joi, la sediul central al DIICOT pentru a studia concluziile raportului de expertiză genetică privind oasele găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă, inculpat în cazul de la Caracal.

La intrarea în sediul instituţiei, aceştia nu au dorit să dea declaraţii jurnaliştilor. Marţi, DIICOT preciza că în cursul zilei de luni, procurorii DIICOT – Structura centrală au dispus, prin ordonanţă, predarea de către familia fetei a cărţii de identitate a acesteia, în acest sens fiind delegaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova.

Potrivit sursei citate, procurorii şi un reprezentant al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Zonal Craiova s-au deplasat la domiciliul părinţilor victimei, au adus la cunoştinţa acestora ordonanţa dispusă în cauză, precum şi concluziile raportului de expertiză genetică.

„Familia victimei a refuzat să predea cartea de identitate aparţinând victimei minore, motivând faptul că solicită să consulte conţinutul concluziilor respectivului raport”, menţionează DIICOT.

În acest sens, arată instituţia, s-a încheiat un proces-verbal în care a fost consemnată poziţia părinţilor, iar în urma consultării ofiţerilor de poliţie judiciară cu procurorii de caz, s-a dispus citarea părinţilor victimei minore la sediul DIICOT – Structura centrală pentru a li se pune la dispoziţie concluziile documentului. Citaţia a fost emisă, părinţii victimei minore luând la cunoştinţă şi semnând în nume personal.

Tot DIICOT informa, la începutul acestei săptămâni, citând raportul de expertiză medico-legală de la Institutul „Mina Minovici”, că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă conţin ADN-ul Alexandrei Măceşanu.

„În cursul zilei de luni, Institutul Naţional de Medicină Legală ‘Mina Minovici’ a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce priveşte pe victima minoră. Din concluziile raportului de expertiză medico-legală rezultă faptul că analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la faţa locului în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidenţierea unui profil ADN unic, aparţinând unei persoane de sex feminin”, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

De asemenea, arată sursa citată, din raportul de expertiză medico-legală rezultă faptul că persoana de sex feminin evidenţiată în urma analizelor genetice ale probelor biologice de os este Alexandra Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, când a surprins-o cu telefonul în mână sunând la 112 şi ulterior i-a incinerat corpul. De asemenea, el susţinea că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here