Informaţie ULUITOARE în cazul Caracal. Ce aparatură a folosit INML pentru expertizarea oaselor găsite în pădure și în curtea lui Dincă

Sursa foto: romaniatv.net

Apar primele semne de întrebare în privința analizelor ADN făcute în cazul de la Caracal. INML a folosit aparatură veche de aproape 15 ani pentru a expertiza atât rămăşiţele găsite în lizieră, cât şi pe cele găsite în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă, relatează România TV.

INML a folosit aparatură veche de aproape 15 ani pentru a expertiza oasele găsite în lizieră, despre care Gheorghe Dincă susţine că aparţin “fetei din luna mai” şi despre care anchetatorii bănuiesc că ar aparţine Luizei Melencu.

Aceeaşi aparatură din anul 2005 a fost folosită şi pentru expertizarea dinţilor şi fragmentelor osoase din care a rezultat ADN-ul Alexandrei.

Institutului Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici” a anunţat miercuri că oasele şi fragmentele dentare găsite în liziera pădurii de lângă Caracal şi expertizate de legişti provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin la care se estimează vârsta biologică la momentul decesului de circa 15-19 ani, alta decât cea descoperită la data de 26 iulie în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă.

Totodată, Parchetul General a anunţat că procurorii au deschis, în urma unei sesizări, un dosar penal in rem privind modul în care specialiștii INML au analizat oasle găsite de anchetatori în cazul Caracal.

“Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică se află în lucru un dosar penal format ca urmare a unei sesizări privind nereguli în modul de întocmire a analizei ADN de către specialiştii din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală, ca urmare a expertizei dispuse privind dispariţia minorei Alexandra Măceşanu. Urmărirea penală a fost începută in rem pentru infracţiunile de favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 din Codul penal şi abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 din Codul penal”, a transmis Parchetul General.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here