Au început lucrările la esplanada din centrul Slatinei. Cum va arăta zona după reabilitare/ FOTO+VIDEO

Constructorul care a câștigat licitația pentru reabilitarea esplanadei din centrul Slatinei a început lucrările.

Primarul orașului, Emil Moț, promite slătinenilor că, în 2020, cor beneficia de cea mai frumoasă esplanadă.

„Dragi slătineni, cu bucurie vă anunț că au început lucrările pentru Esplanada orașului nostru.

Vă rugăm să ne scuzați pentru disconfortul creat însă vă promit că în anul 2020 Slatina și cetățenii acesteia vor beneficia de cea mai nouă și frumoasă Esplanadă. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm de toată considerația noastră”, a scris, pe Facebook, Emil Moț.

Valoarea contractului este de 9,5 milioane de lei, durata de realizarea este de 20 de luni, iar compania execută lucrările este SC Cafmin SRL.

Potrivit proiectului, Esplanada va suferi modificări importante, cum ar fi dispariția gradenei de la marginea zonei, dar și fântâna arteziană din centrul esplanadei.

„La noua esplanadă nu o să mai fie scările acelea, gradena; este ceea ce ne-au cerut și oamenii. Zona o să fie integrată, parcul o să fie integrat cu zona de promenadă a esplanadei. Acum priveliștea este opturată și nu putem să ne bucurăm de frumusețea parcului «Eugen Ionescu», care este un parc superb; chiar dacă este în pantă, este un parc superb. Între esplanadă și parc va fi o coborâre lină, vor fi gradene. Vom câștigat și la capitolul spațiilor verzi, pentru că acea gradena mare va fi dărâmată și pe locul ei vor fi spații verzi în trepte”, declara, după semnarea contractului, primarul Slatinei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here