Primăria Caracal ia măsuri după monstruozitățile comise de Gheorghe Dincă: sistem de supraveghere video în tot orașul

În contextul celor două crime pe care Gheorghe Dincă spune că le-a făcut, victime căzându-i cele două adolescente de 19, respectiv 15 ani, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, la inițiativa primarului din Caracal, Liviu Radu, consiliul local a aprobat, în ultima ședință ordinară, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru montarea unui sistem de supraveghere video a orașului.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat, investiția se ridică la peste 5,2 milioane de lei, bani care ar urma să fie alocați din bugetul local, scopul său principal fiind creșterea siguranței publice și prevenirea criminalității.

„Prin achiziționarea de echipamente specifice și integrarea lor într-un sistem funcțional de supraveghere video se dorește scăderea scăderea ratei criminalității în municipiul Caracal împotriva oricăror acțiuni ilicite care lezează dreptul de proprietate, existența materială a acestora, precum și a protejarea persoanelor împotriva oricăror acte ostile care le pot periclita viața, integritatea fizică sau sănătatea. Într-o lume în care infracționalitatea atinge cote alarmante, sistemele de supraveghere video devin din ce în ce mai utilizate.

Imaginile devin cea mai eficace unealtă în rezolvarea infracțiunilor, prevenirea vandalismului și, nu în ultimul rând, a furturilor. Sistemul de supraveghere video vine în întâmpinarea autorităților care au ca obiectiv asigurarea ordinii și liniștii publice, paza și protecția obiectivelor de interes public, precum și a celor care desfășoară activități de combatere a criminalității sociale: Poliția Locală, Jandarmeria, Inspectoratul de Poliție Județean și alte servicii din cadrul Ministerul Afacerilor Interne”, se arată în motivarea documentației aprobate în ședința consiliului local.

Durata de execuție a sistemului este de două luni, prevede studiul de fezabilitate al investiției.

Inițiatorul proiectului, primarul Liviu Radu, susține că atât camerele de luat vederi, cât și accesoriile utilizate în sistem vor fi de înaltă performanță și că sistemul va fi montat până la sfârșitul acestui an.

„Noi am făcut-o un pic pe etape, am crezut că vom găsi pe cineva să monteze sistemul fără plata manoperei, dar ne-a încurcat un pic costurile celelalte. Camerele sunt foarte performante, și cablurile au aceeași calitate, și atunci nu am mai stat pe gânduri, ne-am dus cu cheltuielile la peste 520.000 de lei. Ne-am luat angajamentul că îl punem cât de repede putem, dar a trebuit să ținem cont de etape, elaborarea proiectului, executarea studiului de fezabilitate și așa mai departe. Până la sfârșitul acestui an sistemul va fi funcțional fără probleme”, a declarat Liviu Radu.

El spune că nu doar cazul care a zguduit o țară întreagă, respectiv dispariția celor două adolescente, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, stă la baza acestui proiect, pentru că el era gândit dinainte, dar că respectivele evenimente au reclamat urgentarea realizării investiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here