Se lucrează la studiul de fezabilitate pentru construirea adăpostului canin de la Caracal

Municipalitatea caracaleană anunță că se fac primii pași pentru construirea unui adăpost canin, obiectiv care va rezolva problema maidanezilor în oraș.

Deocamdată se lucrează la întocmirea studiului de fezabilitate, realizarea acestuia necesitând un timp de câteva săptămâni. Ulterior, municipalitatea va scoate la licitație proiectarea și execuția lucrărilor. Adăpostul de câini va fi construit pe un teren al fostei uzine de apă.

„S-a întocmit referatul pentru studiul de fezabilitate. S-a stabilit locația, la ieșire spre București, la fosta uzină de apă. O să dezmembrăm terenul care a fost al nostru și a fost predat către CAO. Dezmembrăm o bucată de circa 3000 de metri pentru acest adăpost. Adăpostul va fi de mărimea celui de la Balș, respectiv de circa 3000 de metri pătrați, cu o capacitate de peste 150 de câini.

După întocmirea studiului de fezabilitate, care va dura câteva săptămâni de zile, va urma licitația pentru proiectare și execuție. Termenele, în condiții normale, fără contestații, din momentul ăla cam de 45 de zile. Dacă totul ar merge șnur, până la sfârșitul anului viitor ar fi finalizată și licitația, urmând să înceapă construirea adăpostului”, a declarat primarul orașului, Liviu Radu.

Padocurile pentru câini vor fi cosntruite din materiale ușoare, care pot fi montate și în timpul iernii. Adăpostul va avea săli de preoperații și de operații, sală de ATI, sală destinată castrarii animalelor etc. .

„Adăpostul de la Balș a costat, fără dotări, 1,2 milioane de lei. După ce va fi finalizată construcția, cea mai grea parte va fi obținerea avizelor și autorizațiilor pentru serviciile care vor funcționa acolo”, a mai precizat primarul .

Adăpostul va funcționa în cadrul unui serviciu al primăriei pentru fare vor fi create posturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here