Încă un dosar penal pentru polițistul din Olt care a desfigurat în bătaie o femeie. De data aceasta a amenințat un tânăr

Polițistul din Potcoava care luna trecută a desfigurat în bătaie o femeie din aceeași localitate este cercetat acum într-un nou dosar după ce, prin mesaje telefonice, ar fi amenințat cu bătaia un tânăr.

Băiatul de 19 ani, tot din Potcoava, a sesizat, marți dimineață, Poliția.

„În această dimineață, un tânăr, de 19 ani, din orașul Potcoava a sesizat faptul că, la data de 3 noiembrie a.c., ar fi fost amenințat cu acte de violență de către un polițist din cadrul Poliției orașului Potcoava, prin intermediul unor mesaje telefonice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Precizăm faptul că polițistul este pus la dispoziția unității și se află în analiza Consiliului de Disciplină, întrucât anterior acesta a săvârșit mai multe abateri disciplinare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu.

Agentul Petrică Nicușor Rotaru este cercetat penal și disciplinar după ce, în data de 26 octombrie, a bătut crâncen o femeie de 49 de ani pe care a chemat-o la el acasă pentru a-i propune să îi zugrăvească locuința. Deodată, omul legii ar fi început s-o lovească pe femeie cu pumnii și picioarele, dar și cu un vătrai. De asemenea, omul legii i-a rupt hainele, femeia susținând că el intenționa să întrețină relații sexuale cu ea. Apoi a amenințat-o că o omoară și că o îngroapă în grădină.

De față au fost alte două persoane, un bărbat și o femeie, care însă nu au încercat să îl oprească pe polițist.

Într-un moment de neatenție din partea agresorului, femeia a apelat numărul de urgență 112, a spus că e agresată și a lăsat telefonul deschis.

Ulterior a ajuns la spital cu fața aproape desfigurată (întreaga poveste – AICI și AICI).

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Potcoava s-au deplasat de îndată la fața locului și au identificat apelanta la locuința unui bărbat, iar pe fondul consumului de alcool si al unor discuții in contradictoriu, femeia a fost agresată.

Cei doi se cunoșteau, femeia mergând la locuința respectivă de bunăvoie.

Bărbatul este agent în cadrul Poliției orașului Potcoava si era în concediu de odihnă, la locuința sa”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, cercetările fiind efectuate sub coordonarea unui procuror.

„Inspectoratul de Poliție Județean Olt nu tolerează astfel de comportamente, împotriva agentului fiind dispusă cercetarea prealabilă pentru comportarea necorespunzătoare în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției, urmând ca la finalizarea acesteia să fie dispuse măsuri legale”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Olt.

Deși fapta polițistului este extrem de gravă, împotriva acestuia nu a fost luată nici o măsută preventivă, deși unii dintre colegii lui, dar și un magistrat, susțin că omul trebuia arestat pe loc.

Petrică Nicușor Rotaru are permisul de port armă ridicat din anul 2013 şi este la a patra cercetare disciplinară, în două rânduri fiind sancţionat, iar în ultimele două nefiind încheiate cercetările, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu.

El fost cercetat disciplinar pentru prima dată, în anul 2013. Atunci i-a fost ridicat dreptul de port armă şi a fost sancţionat cu mustrare scrisă din cauza absenţei nemotivate de la serviciu. Agentul a lipsit din nou nemotivat de la serviciu şi în anul 2014, când în urma cercetării disciplinare a fost sancţionat cu reducerea salariului.

A treia cercetare disciplinară a poliţistului a început în vara anului 2019, motivul fiind consumul de băuturi alcoolice la serviciu. Această cercetare nu a fost finalizată.

Mai mult, unul dintre localnici spune că, în trecut, polițistul agresor și-ar fi amenințat cu arma chiar propriii părinți.

Nicusor Rotaru lucrează în poliţie din 2006, când a fost angajat prin încadrare directă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here