„Școala de altădată” la Muzeul Județean Olt: Expoziție de manuale, uniforme, rechizite şi accesorii școlare din perioada 1880-1980

O inedită expoziție-document urmează să fie vernisată, miercuri, la Muzeul Județean Olt, publicul având prilejul să admire manuale, uniforme, rechizite şi accesorii școlare din perioada 1880 – 1980.

Vor mai fi expuse celebrele oracole de altădată, caiete de amintiri şi jurnale din aceeași perioadă, Muzeul Județean Olt colaborând, în acest demers expozițional, cu Asociația Muzeul Jucăriilor din București.

Vernisajul expozitiei intitulate „Școala e altădată” este programat să înceapă la ora 11.00, la sediul Muzeului Judeţean Olt.

„Nu există vreo instituție care să influențeze mai mult progresul unei societăți decât școala. Educația este o dimensiune a omului contemporan. Asociată cu învățarea, educația ne însoțește de la naștere și până la sfârșitul vieții. Omul modern, pentru a putea trăi și munci în comunitatea umană, pentru a se putea bucura de tezaurul cunoașterii este obligat să învețe continuu, deoarece însăși cunoașterea umană se dezvoltă permanent și exponențial. În istoria școlii românești s-au scris pagini de adâncă semnificație și de conținut, care reflectă marea sete de cunoaștere, de cultură și progres a poporului nostru.

Publicul slătinean, și nu numai, poate afla cum era la școală la sfârșitul secolului al XIX-lea și prima jumătate a secolului al XX-lea, vizitând expoziția care va fi vernisată miercuri, 6 noiembrie 2019, la ora 11.00, la sediul Muzeului Județean Olt, Str. Ana Ipătescu nr.1 din Slatina.

Adresăm invitația copiilor de azi şi celor de ieri de a face o întoarcere în timp, în perioada cuprinsă între sfârșitul secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea, pentru a intra împreună în atmosfera „școlii de altădată” din această perioadă trecută, dar nu şi uitată”, se arată într-un material de promovare a evenimentului.

Expoziția va fi deschisă până la data de 30 aprilie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here