Adina Vălean, acceptată comisar european din partea României

Sursa foto: romaniatv.net

Guvernul Orban a luat în discuţie în şedinţa de miercuri nominalizarea comisarului european din partea României, după ce propunerile înaintate de Guvernul Dăncilă au fost respinse la Bruxelles. Ludovic Orban trimite două propuneri: Siegfried Mureşan şi Adina Vălean.

Adina Vălean a fost acceptată comisar european din partea României, confirmă mai multe surse de la Bruxelles, potrivit romaniatv.net.

Guvernul Orban a luat în discuţie, în şedinţa de miercuri, nominalizarea comisarului european din partea României, după ce propunerile înaintate de Guvernul Dăncilă au fost respinse la Bruxelles. Ludovic Orban a trimis două propuneri: Siegfried Mureşan şi Adina Vălean.

„După consultarea cu preşedintele Iohannis, am luat decizia de a trimite la Bruxelles două propuneri pentru funcţia de comisar europeandin partea României: Siegfried Mureşan şi Adina Vălean.

Voi trimite o solicitare celor doi preşedinţi ai camerelor Parlamentului de a organiza audieri în comisiile de specialitate pentru cei doi europarlamentari propuşi”, a declarat, după ședința de guvern, Ludovic Orban.

Ursula von der Leyen, preşedintele ales al Comisiei Europene, a cerut în repetate rânduri României să nominalizeze o femeie pentru funcţia de comisar european, pentru a respecta cota de gen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here