MAI mobilizează 37.000 de angajați pentru primul tur al prezidențialelor. Cu ce acte pot vota românii și ce alte detalii trebuie să știe

Sursa foto: b1.ro

Un număr de aproximativ 37.000 de angajați din Ministerul Afacerilor Interne au fost mobilizați pentru buna desfășurare a primului din tur din alegerile pentru Președintele României, care se desfășoară în acest weekend, a afirmat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al instituției.

„În acest sens, la nivelul ministerului, a fost elaborat un ghid, care conține principalele prevederi normative legate de alegeri – ghid care a fost transmis, din timp, tuturor structurilor. În total, duminică, pentru desfășurarea procesului electoral în condiții de maximă siguranță, vor fi mobilizați aproximativ 37.000 de angajați ai MAI. La alegerile de duminică, alegătorii pot vota la secția de votare, la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. Alegătorul care, în ziua votului, se află în altă localitate decât cea în care are domiciliul sau reședința poate vota la orice secție de votare din localitatea respectivă. Cetățenii români își pot exercita dreptul de vot în baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, pașaportul simplu, pașaportul simplu temporar și pașaportul simplu electronic, iar în cazul elevilor din școlile militare și cu carnetul de serviciu militar. În țară, pașaportul simplu, pașaportul simplu temporar și pașaportul simplu electronic pot fi folosite pentru a vota numai de către cetățenii români, care au domiciliul în străinătate, dar votează în România”, a afirmat, vineri, Monica Dajbog.

 

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here