Şeful ISU Dobrogea se plânge de echipamentul cu care a fost căutat copilul dispărut: “Sonarul a dat eroare în acel bazin”

sursa foto: romaniatv.net

Băiatul de opt ani dispărut la sfârşitul săptămânii trecute a fost găsit decedat într-un bazin de colectare al unor ferme de porci unde fusese căutat cu echipament de specialitate. A fost schimbată încadrarea juridică din lipsire de libertate în mod ilegal în infracțiunea de ucidere din culpă.

Copilul de opt ani din judeţul Constanţa, dispărut la sfârşitul săptămânii trecute, a fost găsit mort vineri dimineaţa într-un bazin de colectare al unor ferme de porci. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cum a murit băiatul.

De precizat este faptul că în bazinul în care a fost găsit trupul micuțului au căutat pompierii și în urmă cu trei zile. Însă nu au intrat, deoarece nu aveau echipamentul special pentru astfel de situații, fiind vorba de un bazin plin cu dejecții. Acel bazin a fost golit de către pompieri cu monopompele, până la o adâncime medie de aproximativ 2 m. Deci, nu în totalitate, pentru că atât s-a putut, după cum au susținut reprezentanții ISU. Până la urmă, o firmă privată din Eforie care deținea un costum adecvat, cu butelie de oxigen, a intrat în bazinul cu pricina, scrie Replica de Constanţa.

De altfel, în bazinul 1 s-a intrat și cu sonarul care, contrar așteptărilor, a dat eroare, după cum a susținut și șeful ISU, Daniel Popa. Mai mult, acesta a precizat, pentru Replica, faptul că săptămâna viitoare va solicita minsiterului ca ISU Dobrogea să fie dotat cu echipament adecvat pentru astfeld e situații. “Echipamentul acela era pentru lucrări sub apă, sub 40 metri. Ai noștri au fost alimentați cu oxigen de pe margine. Voi aduce în discuție, la minister, săptămâna viitoare dotarea cu un astfel de costum”, a spus Popa. De ce nu s-a găsit copilul atunci când bazinul a fost verificat cu sonar Gărzii de Coastă? ,”A dat eroare. A fost sonarul în acel bazin, rezultatul a fost negativ”, a spus Popa.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here