Viorica Dăncilă câștigă alegerile în Olt, PSD obținând pentru ea aproape 43% din voturi

Dacă la nivel național Klaus Iohannis s-a poziționat pe primul loc în turul întâi al alegerilor prezidențiale de duminică, în județul Olt el a fost bătut de principala sa contracandidată, Viorica Dăncilă, PSD reușind să ia aproape 43% din voturi pentru ea.

Acest rezultat vine din numărătoarea paralelă și arată că Viorica Dăncilă a obținut 42,87% din voturi, în vreme ce Klaus Iohannis a obținut doar 29,13% din sufragii. Mircea Diaconu, susținut de Pro România și ALDE s-a clasat pe locul al treilea, cu 8,19%, mai arată numărătoarea paralelă.

Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat, duminică noapte, că oltenii au arătat din nou că au încredere în social-democraţi.

„Din 380 de secţii câte are judeţul Olt, am centralizat aproape 300 de secţii. PSD are peste 40%, 41-42%, PNL este sub 30%, iar celelalte partide sunt sub 10%, potrivit numărătorii paralele. Iată că încă o dată, aşa cum am spus după exit-poll, oltenii au votat masiv pentru PSD. Le mulţumim pentru acest lucru şi le mulţumim şi primarilor noştri care s-au implicat în această campanie, mulţumim tuturor militanţilor care au depus un efort suplimentar de a merge din uşă în uşă să promoveze candidatul Partidului Social Democrat. Cred că şi de data aceasta rezultatele arată că oltenii au încredere în noi. De fiecare dată când am mers în faţa lor, am promis nişte lucruri, iar dându-ne din nou un vot de încredere înseamnă că ne-am ţinut de cuvânt. Le mulţumim şi le promitem că nu-i vom dezamăgi”, a declarat, azi noapte, președintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, citat de gazetanoua.ro.

La nivel național, pe primul loc se clasează Klaus Iohannis, care se va confrunta în turul al doilea cu Viorica Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here