Gigel Știrbu, despre rezultatul alegerilor: Este prima oară când PNL Olt s-a clasat pe ultimul loc în partid

Deputatul Gigel Știrbu este primul reprezentant al PNL Olt care a îndrăznit să facă declarații, într-o conferință de presă, despre rezultatul dezastruos pe care liberalii olteni l-au înregistrat în primul tur al alegerilor prezidențiale, recunoscând că este cel mai prost rezultat în contextul în care Oltul s-a clasat pe ultimul loc în ierarhia internă a partidului. 

„Este pentru prima dată în cei 30 de ani de când lumina democrației s-a aprins în România și, implicit, în județul Olt, când filiala Partidului Național Liberal din Olt s-a clasat pe ultimul loc în rândul filialelor liberale PNL din România. Încerc să fiu cât se poate de optimist, dar dacă în această situație este greu să fii optimist. E un moment de cotitură pentru liberalismul de pe aceste meleaguri”, a declarat, miercuri, Gigel Știrbu.

Acesta l-a atacat subtil pe președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, lăsând să se înțeleagă faptul că el era cel mai potrivit să organizeze, imediat după alegeri, o conferință de presă pe tema rezultatelor obținute duminica trecută.

„Îmi pare rău că eu trebuie să fac acest bilanț în fața dumneavoastră, și nu cine trebuia”, a afirmat demnitarul liberal.

El s-a referit și la tensiunile existente de mai multă vreme în sânul PNL Olt.

„Dacă o filială este măcinată de lupte interne, acea filială nu va avea succes niciodată”, a subliniat Gigel Știrbu.

Scorul obținut de liberalii din Olt reprezintă un semnal de alarmă trage care trebuie să îi mobilizeze cu mult mai bine pe reprezentanții PNL Olt, astfel încât aceștia să câștige turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Trag un semnal de alarmă vizavi de acest scor. Cred că această filială poate și trebuie să arate tuturor că e capabilă să se mobilizeze în turul doi și să câștige alegerile”, a punctat Gigel Știrbu.

PNL Olt a pierdut alegerile prezidențiale din primul tur, candidatul partidului, Klaus Iohannis, clasându-se la peste 13 procente sub candidata PSD, Viorica Dăncilă.

PNL Olt a ieșit extrem de prost și în ierarhia internă a partidului, poziționându-se la coada clasamentului între organizațiile județene. Mai exact, filiala condusă de Liviu Voiculescu s-a clasat pe locul 45 între organizațiile județene, cu un scor de doar 29,10%. Mai prost decât PNL Olt au ieșit doar liberalii din două județe cu populație majoritar maghiară, Covasna și Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here