Conducerea ARLO Slatina a ajuns la ministrul Mediului, grație deputatului de Olt Gigel Știrbu

După ce, luni, în urma pierderilor suferite de ALRO Slatina în primele nouă luni ale acestui an, conducerea companiei o întrevedere cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, la inițiativa deputatului liberal de Olt Gigel Știrbu, azi șefii companiei s-au întâlnit și cu ministrul Mediului, Costel Alexe, moment intermediat de același parlamentar PNL.

Ca și în cazul ministrului Economiei, reprezentanții ALRO au primit asigurări de la ministrul Mediului că va da dovadă de disponibilitate în găsirea unor soluții pentru problemele cu care se confruntă compania producătoare de aluminiu.

„Astăzi am avut plăcerea de a organiza o întrevedere între conducerea ALRO Slatina și conducerea Ministerului Mediului pentru identificarea soluțiilor la problemele cu care acest agent economic se confruntă.

Mulțumesc ministrului Mediului, Costel Alexe, pentru disponibilitatea de care a dat dovadă și pentru asigurarea de rezolvare a situației existente în acest moment, pentru acest important agent economic român”, a declarat, la finalul întâlnirii, Gigel Știrbu.

ALRO SA Slatina anunțat recent că cifra de afaceri a companiei a înregistrat o scădere de 6% în 2019 față de 2018, atingând nivelul de 2,16 miliarde RON în primele nouă luni din 2019. De la un profit de peste 233 de milioane de lei în perioada 1 ianuarie – 3- septembrie 2018, ALRO a ajuns, anul acesta, la o pierdere de peste 22 de milioane de lei.

Evenimentele politice internaționale, precum tarifele americane privind importurile, măsurile de răspuns ale Chinei, negocierile Brexit au creat incertitudini în industrie și s-au reflectat într-un comportament prudent al clienților din domeniul aluminiului, iar acest lucru s-a reflectat în rezultatele raportate pentru primele nouă luni ale anului 2019 de marile companii din industria aluminiului. Pe piața locală, ne-am confruntat de asemenea cu dificultăți, costurile totale crescând cu 12%, în special din cauza creșterii prețurilor utilităților, în special electricitate și gaz, conform tendințelor din piețele de profil, dar ajunse la niveluri foarte mari comparativ cu alte țări europene”, a declarat Marian Năstase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here