Ce spun autoritățile locale despre osemintele umane găsite pe un câmp din Brâncoveni, Olt

Mai multe oase provenite de la două cadavre au fost găsite, marți seară, pe un câmp din localitatea Brâncoveni. Contactat de OLT-ALERT.RO, primarul comunei, Ion Cheroiu, a povestit despre contextul în care au fost descoperite osemintele.

Potrivit edilului, resturile umane au fost găsite pe un drum de câmp după ce ar fi fost scoase la lumină de plugurile unei societăți agricole care, zilele trecute, a arat în zonă, muncitorii firmei neobservându-le. Au fost oservate, marți seară, de niște localnici.

„Angajații unei societăți agricole au arat în zonă, până lângă drum (este vorba de un drum de câmp). Probabil din greșeală, plugul a întors o brazdă chiar în marginea drumului, a intrat puțin pe drum. Acolo, în brazdă, au fost găsite oasele de niște cetățeni care treceau pe drum. Locul cu pricina se află într-un punct pe care noi îl numim «Odaia lui Soreaţă», cam la 600 sau 700 de metri de primele case din satul Mărgheni”, a declarat primarul din Brâncoveni.

Pe de altă parte, edilul spune că cele două cadavre nu aparțin unor persoane din satele comunei, pentru că nimeni nu a fost dat dispărut nici recent, nici în trecut. „Eu unul nu îmi aduc aminte să fi fost dat dispărut cineva din comuna noastră. Am vorbit și cu șeful de post și nici el nu știe să fi fost dat dispărut cineva din localitatea noastră”, a precizat Ion Cheroiu.

Primarul mai spune că ar mai exista varianta ca oasele umane să fie foarte vechi, provenind unor persoane care au trăit în trecutul îndepărtat, deci ca povestea să țină de date istorice. „Nu e nimic oficial însă din ce spun eu, totul va fi lămurit de specialiști”, a concluzionat primarul din Brâncoveni.

_____________

Mai multe oase provenite de la două cadavre au fost găsite, marți seară, pe un câmp din localitatea Brâncoveni. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au început cercetările în acest caz, dosarul având ca obiect infracţiunea de omor calificat, comisă asupra a două sau mai multe persoane. În anchetă s-a implicat și Direcţia de Investigaţii Criminale, dar şi Institutul de Criminalistă din cadrul I.G.P.R Bucureşti.

„Ca urmare a aspectelor sesizate, o echipă operativă constituită din procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi comisari de poliţie din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Olt, s-au deplasat la locul indicat, iar în urma cercetării locului faptei au fost găsite mai multe oase şi fragmente osoase, precum şi două cranii.

În urma examinării macroscopice, medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Olt a apreciat că acestea sunt de natură umană”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Olt.

În continuarea anchetei s-a procedat la audierea de martori, respectiv a persoanelor care au găsit iniţial fragmentele osoase pe terenul agricol cu pricina şi s-a dispus efectuarea unei expertize antropologice de către Institutul Naţional de Medicină Legală Bucureşti.

1 COMENTARIU

  1. De crimele comise în timpul colectivizării forțate își mai aduce aminte cineva? Erau hăituiți țăranii și căutați și în căruțele care veneau de la câmp. Dacă aveau iarba în căruță scormoneau cu baionetele. Cine are bătrâni să-i întrebe. Asa ca să știți ce vremuri grele au fost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here