Parcări gratuite, cu pază, la marginea Slatinei, pentru TIR-uri și pentru dubele agenților economici din oraș

Noua centură mediană a Slatinei, care va lega strada Pitești de strada Drăgășani, va avea mai multe parcări destinate atât TIR-urilor care vin la companiile mari și care, de regulă, sunt parcate pe marginea străzilor, dar și autoutilitarelor care aparțin micilor agenți economici din oraș și pe care șoferii le parchează, de regulă, în fața blocurilor, ocupând astfel spațiile de parcare ale autoturismelor.

Anunțul că Slatina va avea o centură mediană și că ea va avea astfel de parcări a fost făcut miercuri, într-o conferință de presă, de primarul Emil Moț. „Am terminat studiul de fezabilitate, lucrăm la caietul de sarcini. Probabil că în două sau trei săptămâni vom ridica documentația în licitație. O parte din centură, până la calea ferată, trece peste proprietăți private pentru care Primăria Slatina va face exproprieri, iar în altă parte trece pe terenurile Hergheliei Slatina, o parte din acestea urmând să intre în proprietatea primăriei printr-o lege”, a explicat Moț.

Valoarea acestui proiect este de 58.440.000, 178 lei, fără TVA. Lungimea este de 5,6 km. Va fi un drum cu o bandă și jumătate, respectiv cu o lățime de 10 metri, iar pe o parte și cealaltă a drumului au fost proiectate șase parcări.

„Strada Pitești este plină de TIR-uri parcate. Strada Drăgănești, la ieșire spre Prysmian, Pirelli, Bekaert, este plină de tiruri parcate. După ce vom face proiectul acesta, ele nu vor mai fi parcate în aceste zone. Nu este obligația noastră, a municipiului Slatina, să facem locuri de parcare pentru TIR-uri. În schimb, este obligația noastră ca să creăm condiții tuturor celor care aduc plus valoare municipiului nostru. Plus valoare înseamnă toți agenții economici care beneficiază de aceste transporturi, începând de la zona industrială de la intrarea în Slatina dinspre Brebeni (Prysmian, Pirelli, Bekaert, TMK Artrom) și terminând cu partea cealaltă, unde sunt Alro, Altur, Dedeman etc.

Deci le vom pune la dispoziție gratuit aceste parcări cu pază tuturor celor care aduc plus valoare Slatinei. În prima fază, TIR-urilor care fac transportul și, în a doua fază, dubelor din Slatina care tranzitează zi de zi orașul și care sunt parcate zi de zi în parcările noastre rezidențiale”, a declarat primarul Slatinei.

Edilul spune că, după ziua de muncă, șoferii autoutilitarelor vor avea la dispoziție transportul în comun cu care să se întoarcă în oraș după ce își parchează vehiculele în zonele special amenajate de la marginea Slatinei.

„Vom lărgi infrastructura Slatinei pentru transportul în comun, vom mări traseele, iar tot ce înseamnă dubele de 3,5 tone, caii de povară ai agenților economici mici, care ocupă locurile de parcare pentru autoturisme vor putea fi parcate, pe timp de noapte, în aceste parcări cu pază pe care le oferim în mod gratuit. Dimineața un autobuz sau două, depinde de câte este nevoie, îi vor duce pe cei care conduc aceste dube la ieșire din Slatina, își vor lua mașinile și își vor face ziua de muncă, așa cum trebuie. Seara, după ce se termină ziua de muncă, vom avea curse cu autobuzele electrice să îi aducă înapoi în oraș. Este un lucru care se face în toate orașele civilizate, în toate orașele mari. Slatina este un oraș care își continuă drumul spre o urbe europeană, iar aceste lucruri sunt necesare”, a mai spus Emil Moț.

La aceeași întâlnire cu presa, primarul Emil Moț a mai anunțat începerea lucrărilor pentru reabilitarea totală a variantei de ocolire a Slatinei, respectiv a străzilor Pitești, Oituz și a bulevardului „Sfântul Constantin Brâncoveanu”. Totodată, edilul a anunțat că vor fi reabilitate și celelalte intrări în Slatina. Vorbim de intrarea în municipiu dinspre Milcov, apoi strada Basarabilor, care va fi reabilitată de la intersecția cu Banului până la jumătatea lacului de acumulare de la Slătioara, dar și despre supra-lărgirea străzii Drăgănești, lucru solicitat de marile companii care își desfășoară activitatea la ieșirea din Slatina spre Brebeni.

Aș vrea să îmi cer scuze tuturor cetățenilor orașului și tuturor celor care vor tranzita municipiul Slatina. Vor urma lucrări grele de infrastructură, traficul va fi bulversat. Dar, la final, produsul va fi ceva deosebit. Așa că, stimați cetățeni, îmi cer scuze în numele Primăriei Slatina, pentru că vor urma câteva luni de disconfort, dar, la final, totul va fi bine.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here