ITM Olt a luat la control companiile care folosesc forță de muncă străină. Ce nereguli au fost descoperite

Teritorial de Muncă (ITM) Olt a desfășurat, în perioada 14 – 18 noiembrie, mai multe controale la companiile din județ care folosesc forță de străină, verificând modul în care angajatorii români respectă prevederile legale referitoare la legislația muncii și la regimul juridic aplicabil străinilor pe teritoriul României. Inspectorii ITM Olt, cărora li s-au alăturat, la două controale, lucrători ai Inspectoratului General pentru Imigrări, au descoperit câteva nereguli.

Verificările au avut loc în cadrul unei campanii naționale, printre principalele obiective ale acesteia numărându-se identificarea și combaterea muncii nedeclarate a străinilor pe piața muncii din România, identificarea angajatorilor care utilizează cetățeni străini non UE în activități lucrative, garantarea în plată a salariului minim brut pe țară și modul în care sunt respectate prevederile privind timpul de muncă și de odihnă.

„Au fost verificați nouă angajatori, două controale fiind efectuate împreună cu lucrători ai Inspectoratului General pentru Imigrări. Au fost dispuse trei măsuri de remediere a deficiențelor descoperite. Este vorba de neevidențierea timpului de lucru și necompletarea dosarului de personal”, a declarat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Grupul țintă a fost reprezentat de către societățile care, potrivit art. 27 din Ordonanța nr.25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, au notificat inspectoratul teritorial de muncă cu privire la detașarea cetățenilor străini non UE; angajatorii susceptibili că utilizează forță de muncă cetățeni străini sau care au fost sancționați pentru nerespectarea condițiilor legale privind încadrarea în muncă a cetățenilor străini pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here