Marius Oprescu, președinte executiv al PSD Olt: „PSD are nevoie rapid de o reformare”

PSD are nevoie rapid de o reformare. Declarația îi aparține președintelui executiv al PSD Olt, după ce candidata partidului la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a pierdut cursa pentru cea mai înaltă funcție în stat obținând un scor dezastruos.

Marius Oprescu, liderul unei organizații politice care a câștigat alegerile pentru Viorica Dăncilă în fața PNL, susține că reformarea Partidului Social Democrat trebuie să înceapă imediat, astfel încât partidul să fie pregătit pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

„Cred că PSD are nevoie rapid de o reformare şi acest lucru trebuie să înceapă imediat pentru că ne aşteaptă, anul viitor, două rânduri de alegeri foarte importante pentru noi, locale şi parlamentare”, a declarat Marius Oprescu.

Liderul social-democrat mai spune că reformarea partidului trebuie să înceapă cu o analiză la rece pentru identificarea greșelilor făcute de PSD în desemnarea candidatului la prezidențiale, dar și identificarea celor care au greșit.

„Aşa cum am spus încă dinaintea stabilirii candidatului, cred că strategia pe care PSD a făcut-o, de această dată, a fost una greşită. Dacă alegeam un candidat pe criterii sociologice, adică să fi mers cu cel mai bun candidat pe care îl avea partidul, probabil că scorul putea fi altul în acest moment. Trebuie efectuată o analiză la rece mai întâi, ca să se vadă și cine se face vinovat pentru desemnarea candidatului pe care Partidul Social Democrat l-a avut”, a mai spus Marius Oprescu.

O gândire similară o are și preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

“Rezultatele ne arată, însă, că în turul II al alegerilor prezidențiale PSD a luat cel mai mic număr de voturi din istorie. Asta după ce și în turul I am avut, la fel, un număr foarte mic de voturi. Să fim cinstiți: este un rezultat dezastruos care vine după un rezultat la fel de prost la europarlamentare.

Și atunci, și acum, s-au făcut doar analize județene, nimic la nivel național. Acum cred că e timpul să vedem unde am greșit cu adevărat la nivel central, să judecăm rațional și apoi să trecem la fapte.

PSD are nevoie de un nou început. Avem alegeri locale în 6 luni. Acolo nu mai avem voie să pierdem!”, a declarat, duminică seară, Marcel Ciolacu.

În Olt, Viorica Dăncilă a obținut 54,94% din sufragii, respectiv 106.312 voturi, în vreme ce
Klaus Iohannis a obținut 87.210 voturi, ceea ce înseamnă 45,06% din voturile valabil exprimate.

Candidata PSD a mai câștigat confruntarea electorală în alte patru județe – Giurgiu, Gorj, Mehedinți și Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here