AJOFM Olt anunță o bursă a locurilor de muncă pentru sute de posturi în Danemarca și Portugalia. Salariul, până la 2000 de euro

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt anunță, prin intermediul Serviciului EURES România, organizarea unei burse a locurilor de muncă în domeniul, sezonier, al agriculturii pentru 210 locuri de muncă oferite de un angajator danez în Portugalia şi Danemarca, la cules de mazăre.

Potrivit AJOFM, se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse țări, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Angajatorul danez deține în Portugalia o filială a firmei daneze Greenpeas.

Durata contractului, pentru Portugalia, unde sunt disponibile 60 locuri de muncă este de trei luni, în perioada martie-mai 2020, cu un program de lucru de 40-50 ore/săptămână, 6 zile/săptămână.

Pentru Danemarca (150 locuri de muncă) contractul cinci luni, în perioada mai-septembrie 2020, program de lucru 40-50 ore/săptămână, 6 zile/săptămână.

Condiţii:

Pentru Portugalia: Cazarea se face în case echipate cu toate utilităţile. Taxa de cazare plătită de lucrător pe lună este de 100-120 de euro, incluzând consumul/utilitățile. Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului, asigurarea medicală plătită de angajator, se asigură transport săptămânal la supermarket, posibilitate de avansare în cadrul companiei și de reînnoire a contractului de muncă. Mai multe informații despre cazare și transport se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com.

Pentru Danemarca: Cazarea se face în rulote, 2 persoane în cameră, în camping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea.

Transportul dus-întors România-Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpăraturi, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contra cost pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă. Mai multe informații despre cazare și transport se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com

Plata muncii

În Portugalia: Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă, în lădiţe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim pe lună/persoană este de 700 euro brut. Salariul poate ajunge la 1000-2000 de euro/lună. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei portugheze.

În Danemarca: Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, salariul este între 2000 și 2500 de euro brut/lună. La finalul sezonului se acordă un bonus de 12.5% din salariu, reprezentând bani de vacanță, conform legislației daneze. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze.

Cerinţe   

Cei interesați să participe la bursă trebuie să aibă vârstă minimă de 18 ani. Nu se solicită cunoașterea unei limbi străine, dar trebuie ca solicitanții să posede abilități de muncă în agricultură și o condiție fizică bună.

Mod de aplicare

Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, cu poza inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk.

Termen limită pentru trimiterea aplicațiilor este 9 decembrie 2019.

Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com. Preselecția aplicanților se face de către angajator. Invitarea la selecție a persoanelor pre-selectate se va face de către consilierii EURES. Selecția va avea loc la mijlocul lunii decembrie 2019. Detaliile referitoare la data, locația și programul selecției vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.

1 COMENTARIU

 1. Sa cititi contractele bine inainte sa semnati. Sunt stipulari mici care va pot lasa fara salarii. Exemolu:

  -se lucreaza o luna din spate care apoi nu mai e platita
  -nu se platesc zilele de boala
  -se include cazarea – contra cost – aflati cat e si daca e inclusa electricitatea
  -inclusa mancarea – vedeti ce mancare – sa nu mancati pasta 6 luni

  Ok

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here