Guvernul Orban ar putea numi, azi, noua conducere a Prefecturii Olt. Ce nume sunt vehiculate

Pe ordinea de zi a ședinței de azi a Guvernului Orban figurează și un proiect de hotărâre privind eliberări și numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi. În urmă cu trei zile, președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, declara, într-o conferință de presă, că în cursul acestei săptămâni va fi numită o nouă conducere la nivelul Prefecturii Olt. 

„Săptămâna aceasta va fi numit atât un nou prefect al judeţului Olt, cât şi un subprefect”, a declarat, luni, Liviu Voiculescu.

Pentru postul de prefect, în prezent ocupat de Angela Nicolae, s-a vehiculat numele liberalului Florin Homorean, comisar al Gărzii de Mediu.

De asemenea, postul de subprefect, ocupat acum de Florin Dumitru, care l-a înlocuit pe Radu Ioniță, ambii susținuți de ALDE, ar urma să rămână tot sub influența acestui partid, în urma unei negocieri între conducerile centrale ale PNL și ALDE, în numele căreia liberalii ar ceda partidului lui Tăriceanu şase posturi de prefect şi 23 de subprefect în schimbul susținării unei majorități de dreapta în parlament.

În acest context, subprefect ar putea rămâne Florin Dumitru. Pentru același post a fost vehiculat însă și numele lui Nicolae Hristescu, în prezent inspector șef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt. Acesta ar fi acceptat, în principiu, propunerea, dar cu rezerve, pentru că nu ar putea veni în Instituția Prefectului decât prin transfer, lucru care ar însemna să dea cu piciorul, definitiv, la postul pe care îl ocupă acum în cadrul ITM Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here