Gigel Știrbu s-a ținut de cuvânt: A donat unei clase de la  Școala Gimnazială nr. 7 Slatina primele echipamente IT/ FOTO

Deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu s-a ținut de cuvânt: a donat unei clase de la  Școala Gimnazială nr. 7 Slatina, la sfârșitul lunii trecute, primele echipamente IT. Prin acest gest, anunțat cu două săptămâni înainte, el aruncă o provocare tuturor celorlalți oameni politici din județ să îl urmeze și să „înfieze” câte o clasă, ajutând-o cu ceea ce copiii au nevoie.

„Am reușit să-i bucur pe elevii Școlii Generale nr. 7 din Slatina, prin donarea, către instituție, a unui calculator cu boxe și unei imprimante. Îmi doresc ca toți parlamentarii să «înfieze» cel puțin câte o clasă de elevi pentru că tinerii noștri reprezintă viitorul României. Suntem responsabili pentru a le asigura o educație cât mai bună! «Bondarii» mei din clasa pregătitoare mi-au promis că vor fi cei mai buni din școală!”, a anunțat, pe pagina sa de socializare, Gigel Știrbu.

Decizia demnitarului liberal vine în contextul în care sistemul de învățământ din România se confruntă cu diverse probleme de dotare cărora administrația publică locală și centrală nu reușește să le facă față.

„Am primit nenumărate semnale din partea unor cetățeni, care sunt părinți și care sunt în situația în care nu mai știu la cine să apeleze și am luat decizia să inițiez un proiect prin care să lansez o provocare tuturor oamenilor politici din județul Olt să înfieze câte o clasă. Să fie oameni responsabili ca, în situația în care administrația publică locală și cea centrală nu vin în întâmpinarea sistemului de învățământ din România, să fim noi cei care putem arăta că dăm dovadă de responsabilitate și, printr-un simplu gest, să putem trage un semnal de alarmă. 

Eu am luat decizia să vin în întâmpinarea nenumăratelor solicitări pe care le-am primit, de a ajuta, în limita posibilităților, o clasă de la Școala Gimnazială nr. 7 din Slatina. Este o clasă căreia eu îi voi dona un calculator performant, o imprimantă, boxe, un set de tonere pentru imprimantă și toate cele necesare pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educativ. Nici copiii respectivi și nici conducerea școlii nu cunosc intenția mea. Am luat această decizie și sper să primească donația din partea mea, adică sper să nu fiu în postura de a fi refuzat”, explică Gigel Știrbu.

Acesta a precizat că nu are nici o rudă, nici o cunoștință care să aibă copii în acea clasă pe care a ales-o. „Efectiv, de acolo am primit semnale în privința nevoilor”, a mai precizat Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here