Disponibilizări MASIVE în Olt, în prag de Sărbători: Sute de oameni din Slatina, Caracal și Balș rămân fără joburi. Ce companii disponibilizează

Peste 350 de oameni din Slatina, Caracal și Balș vor rămâne fără joburi în prag de Sărbători, după ce companiile la care lucrează au decis să facă disponibilizări colective.

Este vorba de trei companii care și-au anunțat deja intențiile la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Olt.

Potrivit surselor OLT-ALERT.RO, cea mai mare disponibilizare o va face filiala de la Balş a grupului de afaceri luxemburghez International Automotive Components (IAC), care va da afară nu mai puțin de 226 de oameni. Acesteia îi urmează Guraytex SRL Slatina, specializată în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, care va disponibiliza 96 de angajați.

În sfârșit, o firmă cu același domeniu de activitate din Caracal, Walytex Marconf Deeacom SRL, va lăsa fără job 32 de persoane.

Efectivul salariaţilor în Olt era, la sfârşitul lunii septembrie 2019, de 74.572 persoane, mai mare cu 1.800 persoane (+2,5%) faţă de luna septembrie 2018 (72.772 persoane), potrivit celor mai recente date ale Direcției Regionale de Statistică (DRS).

De asemenea, aceeași sursă statistică arată că, la aceeași dată, numărul şomerilor înregistraţi la Agenția Județean pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Olt a fost de 8.761 persoane în Olt.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here