Șoferul care a provocat accidentul din Olt în care au murit 3 adulți și doi copii, condamnat la 5 ani de pușcărie/ Imagini teribile

Șoferul care în urmă cu doi ani și jumătate a provocat teribilul accident rutier din Olt, pe DN 65, în Olt, la Pădurea Saru, soldat cu moartea a cinci persoane, printre care și antrenorul de tenis de masă Mihai Bobocică, a fost condamnat de Judecătoria Balș la cinci ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă.

Este vorba de George Gabriel Ștefan, de 31 de ani, din Dâmbovița, care conducea un TIR ce a pătruns pe contrasens după ce a explodat o anvelopă, intrând în coliziune cu două autoturisme în care se aflau cele cinci persoane ce aveau să moară: doi soți și copii lor de 3, respectiv 5 ani, precum şi cunoscutul antrenor de tenis de masă Mihai Bobocică.

„În baza art. 192 alin. 1, 2 şi 3 din Codul penal, condamnă pe inculpatul Ştefan George Gabriel, la pedeapsa de 5 ani închisoare cu executare în detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, se arată în hotărârea instanței.

De asemenea, instanța a mai decis ca inculpatul să le plătească familiilor victimelor daune materiale și morale care depășesc 15 milioane de lei, dar și cheltuieli de judecată de de peste 40.000 de lei.

Decizia Judecătoriei Balș nu este definitivă, dând dreptul părților să declare apel. Ceea ce au și făcut, atât inculpatul, cât și apropiații familiei decedate în accident.

Groaznicul accident a avut loc în 24 aprilie 2017, pe DN 65, între Slatina și Balș, în zona Pădurii Saru, soldat cu nu mai puțin de cinci morți. Este vorba de patru membri ai unei familii din Craiova, o femeie de 33 de ani care se afla la volan, soțul ei, de 38 de ani, și cei doi copii ai lor, de 3, respectiv 5 ani, precum şi de cunoscutul antrenor de tenis de masă Mihai Bobocică, tot din Craiova, de 63 de ani, care conducea un autoturism în momentul producerii accidentului.

Cauza accidentului a fost explozia unei anvelope la TIR-ul condus de George Gabriel Ștefan, de 31 de ani, din Dâmbovița. În urma exploziei cauciucului, acesta a pierdut controlul asupra direcției de mers, autotrenul a pătruns pe contrasens, unde a lovit cele două mașini în care se aflau cei ce aveau să moară în teribilul accident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here