Paul Stănescu, dezvăluire-bombă la Slatina: Cine a pus-o pe Viorica Dăncilă să candideze la prezidențiale. Nu e cineva din partid

Sursa foto: romaniatv.net

Dezvăluire-bombă făcută, joi, de Paul Stănescu, la Slatina. Acesta a lăsat să se înțeleagă faptul că ambiția Vioricăi Dăncilă de a forța un congres în care să fie aleasă președinte al PSD, cât și hotărârea de a fi candidatul partidului la alegerile prezidențiale au apărut după o discuție în particular cu președintele României, Klaus Iohannis.

Din cele relatate de actualul secretar general interimar al PSD se înțelege că Viorica Dăncilă a fost convinsă să ajungă numărul 1 în fruntea partidului și să candideze la prezidențiale chiar de Iohannis, care a vrut-o neapărat pe ea contracandidat în turul doi.

„Fac și o istorie scurtă, istoria pe care am trăit-o au la București eu. Am trecut în opoziție față de Liviu Dragnea pentru că eu am considerat că partidul merge într-o direcție greșită, lucru care s-a adeverit. A venit apoi doamna Dăncilă și o să vă spun în mod direct că am avut o discuție tête-à-tête cu dumneaei înainte de accepta propunerea colegilor mei în Comitetul Executiv ca președinte executiv în acea perioadă. Am rugat-o atunci pe doamna Dăncilă două lucruri: să nu facem congres în 2019, ci în ianuarie – februarie 2020, și să nu candideze la alegerile prezidențiale. Am bătut palma cu ea, a fost de acord. Și mai continui puțin. Vreo șase, șapte zile a durat asta. Am mers apoi la Cotroceni pentru consultare cu președintele Iohannis pe votul în Diaspora; am mers acolo în formula Dăncilă, Fifor, Stănescu, Ciolacu și Teodorovici cred. Am stat 10 minute la masă, și, după întâlnire, domnul președinte a rugat-o pe doamna Dăncilă să discute ceva cu el. Întâlnirea asta a durat cred că 20 de minute, poate o jumătate de oră.

Ajungând, apoi, la parlament, doamna Dăncilă a spus că vrea congres imediat. Eu i-am spus: «doamna Dăncilă, în condițiile date pe mine m-ați pierdut. Pentru că am stabilit că nu facem niște lucruri și dumneavoastră ați ținut la asta doar câteva zile».

Mai erau câțiva colegi, i-am pus să-și dea cu părerea dacă vor congres și toți au spus că nu.

Doamna Dăncilă, ajutată de obediența unora, a făcut congres, eu nu am votat, a fost aleasă președinte. S-a văzut că organizarea congresului și alegerea imediată a dumneaei în funcția de președinte au însemnat, de fapt, candidatura dumneaei până la urmă, asta era miza, ca să spunem așa”, a declarat, într-o conferință de presă, Paul Stănescu.

După ce a fost aleasă președinte al partidului, Viorica Dăncilă a încercat să-l execute pe Stănescu, după cum spune acesta.

„După congres, eu m-am retras și ce a urmat s-a văzut. Mai mult, nu mă sfiez să spun lucrul acesta, chiar a vrut să mă dea afară, să mă elimine din partid, pentru că am spus ce credeam eu și mai ales ce credeam că e bine pentru partid”, a mai spus, la Slatina, Paul Stănescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here