Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal, într-un nou proiect ERASMUS+. Prima mobilitate, în Turcia/ FOTO

Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal se mândreşte cu un nou Proiect ERASMUS +, „Health  comes from healthy diet and sports”, ce se va desfăşura în perioada  2019 – 2021 având ca ţări partenere Slovenia (coordonator), România, Turcia, Spania, Italia.

Proiectul se adresează elevilor care au sau nu probleme cu greutatea, părinţilor acestor elevi şi cadrelor didactice.

„Între obiectivele acestui proiect putem aminti: reducerea numărului de consumatori de fast food, conştientizarea avantajelor unei alimentaţii sănătoase, creşterea numărului de ore de activitate fizică”, a explicat directoarea școlii caracalene, prof. Cornelia Mariana Mușat.

Prima mobilitate în cadrul proiectului a avut loc, în perioada 25 – 29 noiembrie, la Beylikduzu Baki Gunduz Primary School, Istanbul.

La acest schimb de experienţă au participat cadre didactice din fiecare ţară parteneră. Reprezentanţii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” au fost Cornelia Mariana Muşat – coordonator, prof. Valeria Dobromir , inf. Elena Anca Frăsineanu și prof. înv. primar Constanţa Cristina Negrilă.

Programul a fost unul relevant pentru tema proiectului, debutând luni, 25 noiembrie, cu o ceremonie de bun venit şi prezentarea şcolilor partenere. De asemena, a avut loc o masă rotundă având ca temă „Obiceiuri şi tendinţe nutriţionale în rândul elevilor în fiecare ţară parteneră”, dar şi analizarea rezultatelor chestionarelor aplicate elevilor din fiecare şcoală.

A doua zi a avut loc un seminar despre comportamentul elevilor şi obezitate dar şi un workshop cu un expert nutriţionist.

În a treia zi a fost analizată alimentaţia elevilor la cantina şcolii, purtându-se discuţii cu aceştia cu privire la tipurile de alimente și băuturi consumate. Un psiholog a susținut un seminar despre modul în care şcoala şi comunitatea pot fi implicate în educaţia alimentară a elevilor.

Programul mobilităţii a continuat cu workshopuri despre activitatea fizică şi discuţii despre cum activitatea fizică poate fi adaptată şi adoptată în şcoală, întâlniri de management şi înmânarea certificatelor de participare.

„Activităţile derulate în această primă mobilitate au fost intense şi importante pentru cadrele didactice participante, conducând la realizarea obiectivelor proiectului şi cu impact asupra cadrelor didactice, elevilor, părinţilor şi comunităţii, fiind presărate cu exemple de bune practici”, a mai precizat Cornelia Mușat.

Acesta este al doilea proiect Erasmus+ în care Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal se implică în ultimii doi ani, după ce unitatea de învățământ s-a implicat în proiectul „The Spirit of Responsibility for Environment, la care au participat elevi și profesori din Italia, Slovenia, Grecia, România și Turcia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here