Peste 850 de persoane au votat pe listele suplimentare în comuna unde primar e liderul PNL Olt, Liviu Voiculescu. Care a tăcut mâlc!

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a făcut valuri în spațiul public pe timpul campaniei electorale a alegerilor prezidențiale, arătând mereu spre adversarii politici pe care, prin postările pe rețelele sociale, i-a acuzat că ar fi adus oameni la vot, deși nu a furnizat nici o dovadă în acest sens (așa și-o fi făcut meseria și în perioada în care a fost ofițer de poliție?!). A tăcut mâlc, însă, în privința celor peste 850 de persoane care au votat pe listele suplimentare la nivelul localității pe care o păstorește ca primar, Cungrea. De ce? Răspunsul este previzibil.

Să dăm, așadar, amănunte. În comuna Cungrea, alegerile electorale au loc în trei secții de votare, una amenajată în sediul primăriei (Secția nr. 167), o alta în Școala gimnazială din satul Cepești (168) și cea de-a treia în Școala gimnazială din satul Spătaru (169). Ei bine, în primul tur al alegerilor prezidențiale la prima secție ușile listei suplimentare au fost larg deschise pentru nu mai puțin 250 de persoane, care s-a întâmplat să treacă pe acolo fix în ziua alegerilor. Și în secția de votare din satul Cepești au votat 113 „turiști”, la care s-au adăugat alte 73 de persoane ce și-au exprimat dreptul la vot în secția de votare din satul Spătaru.

În turul al doilea, comuna Cungrea a fost din nou luată cu asalt de „turiști”: peste 200 de oameni au votat pe lista suplimentară în secția din sediul primăriei, 116 în secția din Cepești și aproape 100 la Spătaru.

Tragem linie și, în cele două tururi de scrutin, descoperim peste 850 de persoane care au votat, la Cungrea, pe listele suplimentare.

Deși vehement cu adversarii politici, pe care, prin postările pe rețelele sociale, i-a acuzat inclusiv de turism electoral, în ciuda faptului că nu a furnizat nici o dovadă în acest sens, postând pe pagina sa de Facebook doar imagini video cu reprezentanți ai altor partide în preajma unor secții de votare, așa cum prezenți au fost și liberalii, Liviu Voiculescu a tăcut mâlc în privința sutelor de persoane care au votat pe listele suplimentare în comuna al cărui primar este. De ce? Răspunsul este previzibil: pentru că i-a convenit!

Precizăm că, în Cungrea, candidatul PNL la funcția de președinte, Klaus Iohannis, a obținut cele mai multe voturi, respectiv peste 800 de voturi (61,20) în primul tur și peste 860 (65,03%) în cel de-al doilea tur de scrutin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here