Serviciul Anticorupție Olt a marcat, luni, Ziua internaţională de luptă împotriva corupţiei/ FOTO

Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Olt marcat, luni, Ziua internaţională de luptă împotriva corupţiei, desfășurând o serie de activități preventive și, totodată, de promovare a Campaniei de informare „Tu poți face lumină!”, totul în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Acțiunile au fost derulate în zona Spitalului Județean de Urgență Slatina, Serviciului Rutier, Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt, Poliției municipiului Slatina, precum și în zonele pietonale intens circulate și centrelor comerciale.

„Prin această activitate dorim informarea cât mai eficientă a cetăţenilor cu privire la modurile de sesizare a faptelor de corupție, consecințele implicării în astfel de fapte, precum și stimularea atitudinii civice.

Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, Direcţia Generală Anticorupţie promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul, ca standard pentru personalul M.A.I. şi încurajează un comportament integru care să corespundă moto-ului nostru instituţional «Integritate pentru credibilitate».

Fiindcă toate acestea nu ar fi posibile fără sprijinul partenerilor noştri, dorim să mulţumim tuturor instituţiilor de aplicare a legii, societăţii civile şi cetăţenilor.

De asemenea, mulţumim structurilor M.A.I. care au contribuit şi susţinut demersurile instituţionale în lupta împotriva corupţiei, precum şi personalului care a demonstrat integritate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi care a înţeles că numai printr-o atitudine corectă se poate construi o imagine demnă de rolul şi importanţa Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat de presă al SJA Olt.

9 Decembrie reprezintă, în simbolistica Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua internaţională de luptă împotriva corupţiei, fenomen care, alături de terorism, traficul de droguri şi crima organizată, erodează sistematic eforturile întreprinse în direcţia estompării nocivităţii acestei forme de criminalitate.

Fenomenul corupției, fie că se manifestă sub forma unor acte sistematizate şi profund elaborate, fie că se produce spontan, fără nicio pregătire prealabilă, rămâne acelaşi fenomen cu implicaţii grave, care afectează încrederea societăţii în instituţiile publice.

De la înfiinţare şi până în prezent, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, au fost angrenate într-un proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei, proces ce trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie să-şi aducă contribuţia atât instituţiile statului cât şi cetăţenii, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar public în fapte de corupţie.

Cetăţenii pot sesiza faptele de corupţie la Call-Center anticorupţie 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă, la numărul de telefon/fax al Serviciului Judeţean Anticorupţie Olt – 0249.431002, la sediul Serviciului din municipiul Slatina, strada Primăverii, nr.15 sau prin e-mail la adresa olt.dga@mai.gov.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here