Peste 1.600 de cazuri de viroze și pneumonii în Olt. 150 de oameni au fost internați în spitale

Numărul virozelor și pneumoniilor înregistrat în prima săptămână a lunii decembrie a fost de peste 1.600 de cazuri, 150 dintre bolnavi având nevoie de tratament de specialitate în spital, potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Este vorba de 1.176 de infecții respiratorii acute (viroze), 63 de oameni fiind internați în spitale, și de 444 de cazuri de pneumonie, 87 de bolnavi având nevoie să fie tratați la spital.

Ponderea bolnavilor o dețin copiii și tinerii până în 19 ani, mai reiese din statistica DSP.

„Numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost de 1.620, cu peste 15% mai mic comparativ cu aceeași săptămână a sezonului precedent, când au existat 2.018 cazuri”, se arată în comunicatul DSP.

Cea mai sigură și eficientă măsură împotriva gripei rămâne vaccinarea profilactică, țin să ne reamintească specialiștii în sănătate publică.

Pentru desfășurarea campaniei de vaccinarea antigripală în acest sezon rece, Ministerul Sănătății a repartizat Oltului, gratuit, 52.670 doze de vaccin gripal, până în prezent fiind administrate 51.276 doze categoriilor considerate la risc.

Pentru limitarea extinderii infecțiilor virale, inclusiv gripa, DSP Olt recomandă:

Ø  Evitarea, pe cât posibil, a aglomerărilor umane și a contactului cu persoanele bolnave;

Ø  Folosirea batistei de unică utilizare;

Ø  Respectarea unui regim sănătos de viață – alimentație bogată în legume și fructe;

Ø  Evitarea consumului de alcool și cofeină, pentru că acestea pot duce la deshidratare și, astfel, la agravarea simptomelor;

Ø  Adaptarea unei ținute vestimentare adecvate sezonului;

Ø  Menținerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii în comunitate;

Ø  Omul bolnav se izolează de restul familiei într-o cameră corespunzătoare din punct de vedere igienic (luminoasă, aerisită, suficient de încălzită 24-26 grade C);

Ø  Evitatea automedicației și prezentarea la medicul de familie în cazul apariției unor semne/simptome compatibile cu gripa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here