Adrian Chesnoiu, îndepărtat prin delegare de la șefia AFIR. El ar urma să piardă cu totul funcția

Începând cu data de 13 decembrie 2019, Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR, este delegat prin ordin al ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale la Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultura, Plante Aromatice și Medicinale Buzău, pentru coordonarea activității și dezvoltarea unei noi strategii de dezvoltare a Băncii, se arată într-un comunicat al AFIR.

Conform agrointel.ro, acesta ar fi primul pas dintr-o strategie a ministrului Adrian Oros de a-l schimba pe Chesnoiu de la șefia AFIR.

“Vă mulțumesc tuturor pentru activitatea desfășurată împreună, pentru implicarea si profesionalismul de care am dat cu toții dovadă în acești 3 ani! Rămân în continuare directorul general, dar pentru moment s-a considerat că datorită performanțelor avute voi aduce un plus de valoare agriculturii românești prin delegarea la Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău.

Ca atare, mă simt onorat și mândru că astăzi conduc cea mai importantă Agenție din cadrul MADR, că împreună am adus România de la locul 24 pe locul 3 în Europa ca nivel de absorbție și vă doresc să avem în continuare cel puțin aceleași rezultate remarcabile ca cele obținute împreună”, a transmis Adrian Chesnoiu.

Adrian Chesnoiu a câștigat în iunie 2017 concursul pentru poziția de director general AFIR. Sorin Radu a ocupat, pentru o scurtă perioadă, funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii, în mandatul de ministru al lui Achim Irimescu, din cabinetul tehnocrat al lui Dacian Cioloș, mai scriu cei de la agrointel.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here