Primăriile din Olt, controlate de ITM pe securitate și sănătate în muncă. Au fost depistate zeci de nereguli

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt a desfășurat, în perioada 26 august – 10 octombrie, o acțiune de informare și control pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, în instituțiile de administrație publică. În timpul verificărilor, inspectorii de muncă au constatat peste 70 de neconformități pentru care s-au dispus măsuri de remediere.

Grupul țintă a fost reprezentat de către autorițățile executive (primăriile comunelor, orașelor, municipiilor) din cadrul unităților administrativ-teritoriale, respectiv alte autorități și instituții publice, a precizat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Printre principalele obiective ale acțiunii s-au numărat creșterea nivelului de respectare a legislației din domeniul securității și sănătății în muncă de către autorități și instituții publice și stabilirea măsurilor care se impun pentru implementarea și urmărirea principiilor generale referitoare la prevenirea riscurilor profesionale, protecția sănătății și securității lucrătorilor, eliminarea sau ținerea sub control strict a factorilor de risc de accidentare și îmbolnăvire profesională, asigurarea cadrului organizatoric și a mijloacelor necesare desfășurării activității în domeniul securității și sănătății în muncă.

„În prima parte a acțiunii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat, în cadrul a trei întâlniri cu reprezentanții unităților din administrația publică, activități de informare privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă ce trebuie asigurate în cadrul instituțiilor pe care le reprezintă.

La întâlnirile de informare au participat reprezentanții unui număr de 34 de instituții din administrația publică”, a declarat Cristian Ungureanu.

În etapa a doua au fost organizate, de către inspectorii de muncă, acțiunile de control la unitățile care au făcut obiectul acestei campanii, constatându-se un număr de 71 neconformități pentru care s-au dispus măsuri de remediere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here