Nereguli în domeniul transportului și distribuției energiei electrice în Olt. Ce au descoperit inspectorii de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt a desfășurat, în perioada septembrie – noiembrie, mai multe acțiuni privind verificarea modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la unități din domeniul transportului și distribuției energiei electrice. Inspectorii de muncă au depistat mai multe nereguli și chiar au fost nevoiți să aplice sancțiuni.

Printre obiectivele principale ale acțiunii s-au numărat creşterea gradului de conştientizare la nivelul angajatorilor şi lucrătorilor din domeniul transportului și distribuției energiei electrice în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă și promovarea bunelor practici în acest sector de activitate.

„Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă au efectuat o serie de controale la patru angajatori, constatându-se tot atâtea deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere și au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, dintre care trei avertismente și o amendă în valoare de 10.000 lei”, a declarat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Cele mai frecvente deficiente constatate, au fost următoarele nepurtarea echipamentului individual de protecție în timpul programului de lucru, lipsa covoarelor electroizolante de protecție în cadrul stației de lucru și nedefrișarea vegetației din interiorul stației de lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here