CRIMĂ în Olt: Femeie BĂTUTĂ și ȘTRANGULATĂ de un consătean, care a fugit cu banii și telefonul victimei

O femeie din localitatea olteană Orlea a fost ucisă cu bestialitate de un consătean, care, după faptă, a fugit cu o sumă de bani găsită în casa victimei și cu telefonul mobil al acesteia. Crima a avut loc în urmă cu patru zile, autorul fiind prins ieri de polițiștii criminaliști din cadrul IPJ Olt, care l-au reținut pe bărbat. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor cere, astăzi, arestarea preventivă a inculpatului.

Totul s-a consumat miercuri seară, când bărbatul a intrat în casa femeii, o bătrână de 83 de ani, pe care a lovit-o cu pumnul în față, după care a ștrangulat-o cu sânge rece, fugind apoi cu o sumă de bani sustrasă de la victimă și cu telefonul mobil al acesteia. El a fost prins sâmbătă de polițiști, în timp ce se afla într-o mașină de ocazie.

„În fapt, s-a reţinut că, în data de 11.12.2019, în jurul orelor 20:00, inculpatul C.T. a pătruns fără drept în curtea locuinţei victimei C. E. din comuna Orlea, județul Olt şi, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, datorată vârstei victimei, respectiv 83 de ani,  a agresat-o pe aceasta, lovind-o cu pumnul în zona feţei, după care a ştrangulat-o şi i-a sustras suma de aproximativ 10.000 lei şi un telefon mobil marca Mottorola”.

Ulterior, inculpatul a fugit de la locul faptei şi s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală sau de la judecată”, se arată într-un comunicat al Parchetului Olt.

Victima a fost găsită decedată vineri. Polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Olt au pornit imediat în căutarea autorului, acesta fiind identificat și prins vineri, în timp ce se deplasa cu o mașină de ocazie.

„Din concluziile preliminare întocmite de către medicul legist din cadrul SJML Olt,  rezultă că moartea victimei C. E. a fost violentă. Ea s-a datorat asfixiei mecanice prin ştrangulare (fracturi cartilaj tiroid). Leziunile traumatice constatate s-au putut produce, cel mai probabil, la data de 11.12.2019, prin lovire de corpuri dure şi comprimare cu mâna (ştrangulare).

Între leziunile traumatice constatate la nivelul gâtului şi decesul persoanei, există legătură de cauzalitate directă necondiţionată. Decesul susnumitei poate data din 11.12.2019”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de astăzi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

Procurorii mai precizează „că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here