Noul prefect de Olt, Florin Homorean, a depus jurământul de credință. Ce le-a spus șefilor de instituții/ FOTO+VIDEO

Noul prefect de Olt, Florin Homorean, a depus jurământul de credință luni dimineață, în sistem de videoconferință, laolaltă cu alți prefecți și subprefecți proaspăt numiți în funcții de Guvernul Orban.

Ceremonia a fost condusă, de la București, de ministrul Afacerilor Interne, Ion-Marcel Vela, care le-a urat succes, din partea sa și a premierului Ludovic Orban, în mandatele lor publice.

La evenimentul organizat de Prefectura Olt au fost prezenți șefii instituțiilor publice deconcentrate, colegii de la fostul loc de muncă al actualului prefect – Garda de Mediu Olt -, și reprezentanții PNL Olt, printre care nu s-a numărat și președintele Liviu Voiculescu.

După depunerea jurământului, primele cuvinte ale prefectului de Olt au fost unele de mulțumire către Ludovic Orban și către președintele PNL Olt.

„Îi mulțumesc domnului Ludovic Orban pentru această funcție și totodată domnului președinte al organizației locale a PNL, pentru sprijinul și susținerea în a ajunge în această poziție.

Cunoaștem cu toții care sunt atribuțiile și responsabilitățile prefectului. În primul rând este responsabil pentru monitorizarea implementării, în județul nostru, a programului de guvernare. Guvernul Ludovic Orban are un program de guvernare limitat, pentru un an de zile, cu măsuri foarte concrete în ceea ce privește relansarea economică, în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii țării, în ceea ce privește asigurarea resurselor financiare pentru exercițiul financiar următor”, a declarat Florin Homorean.

El a ținut să-și evidențieze dorința de bună colaborare cu instituțiile publice deconcentrate, asigurându-i pe șefii acestora că va fi receptiv la toate solicitările lor profesionale.

„Eu, la nivel local, doresc să colaborez cu dumneavoastră pe temei de încredere și de bună colaborare, pentru a duce la îndeplinire obiectivele și măsurile stabilite în programul de guvernare. 

Am să vă rog să mă sesizați cu orice problemă pe care o întâmpinați la nivelul instituțiilor pe care le conduceți, pentru a transmite solicitările dumneavoastră mai departe, către ministerele de resort, pentru a obține fondurile necesare sau pentru a susține susținerea ministerelor în implementarea proiectelor dumneavoastră de management. 

Mă cunoașteți, cu majoritatea ne-am întâlnit pe parcursul anilor, pe parcursul carierei mele profesionale și vă asugur că voi rămâne același om, indiferent de cât de lung sau de scurt va fi mandatul meu”, a mai spus, la finalul ceremoniei, Florin Homorean.

Cu mulți ani de carieră profesională în sistemul public, pe post de comisar în cadrul Comisariatului Județean Olt al Gărzii Naționale de Mediu, noul prefect de Olt nu este un om bogat.

Potrivit ultimei sale declarații de avere publicată pe site-ul instituției la care lucrează, Florin Homorean nu deține nici un imobil, ci doar un autoturism marca BMW, fabricat în anul 2002.

Nu are casă și nici terenuri pe numele său, și nici cu bani prea mulți acumulați nu se poate lăuda, în afara câtorva conturi bancare în care deține 15.000 de lei și peste 2.500 de euro.

Salariul său de comisar ajunge la puțin peste 30.000 de lei pe an, iar cel al soției, care este consilier la Agenția pentru Protecția Mediului Olt, este de 35.000 de lei/an.

Nefiind un om bogat, Florin Homorean este în schimb apreciat ca un bun profesionist în domeniul său de activitate, recunoscut nu doar la nivel local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here