Sprijinit de majoritatea CL, viceprimarul din Piatra Olt a TRIPLAT bursele școlare. Liberalii s-au opus acestei măsuri/ DOCUMENT

Un amendament al viceprimarului din Piatra Olt, Nicușor Rada, la un proiect de hotărâre privind bursele școlare, a fost aprobat, luni, de majoritatea consilierilor locali, elevii urmând să beneficieze de burse de trei ori mai mari decât până acum. Dacă aleșii PSD și ALDE au votat amendamentul, consilierii liberali s-au opus, abținându-se de la vot.

Astfel, dacă bursa de merit era de 100 de lei, acum ea va avea o valoare de 300 de lei. De asemenea, bursa de studiu, care aducea beneficiarilor doar 100 de lei, acum se va acorda în cuantum de 250 de lei. În sfârșit, bursa socială, care avea o valoare de 35 de lei, va ajunge la 100 de lei/elev.

Amendamentul propus de viceprimarul Nicușor Rada a fost votat de cei opt reprezentanți ai PSD în consiliul local și de alesul care reprezintă ALDE. Patru consilieri din cei șase ai PNL s-au opus majorării acestor drepturi ce li se cuvin elevilor, abținându-se de la vot, ceilalți doi aleși liberali absentând de la ședință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here