Parchetul Caracal, instituție privată. Ce ordin a dat prim-procurorul Cătălin Zăvoianu/ VIDEO

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal este o instituție privată. Acest lucru reiese dintr-un dialog cu unul dintre jandarmii care au în pază acest obiectiv și care, ieri, a încercat să se opună din răsputeri intenției unui reprezentant OLT-ALERT de a fotografia instituția, spunând că sediul parchetului nu poate fi filmat sau fotografiat din curte, întrucât nu este pe domeniul public.

Omul nu a acționat de capul lui, afirmând că respectă un ordin al șefului instituției, prim-procurorul Cătălin Zăvoianu, cel care în luna august, după ce a fost audiat la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în dosarul penal deschis pentru verificarea modului în care au acționat autorităţile după apelul Alexandrei Măceşanu la 112, a rupt-o la fugă atunci când a văzut că era așteptat de jurnaliști pentru declarații.

Întrebat în baza cărei prevederi legale Parchetul Caracal nu poate fi fotografiat de jurnaliști, jandarmul cu pricina, plutonierul major Glișcă, și-a înghițit cuvintele, neștiind ce să răspundă.

Iată dialogul:

Insistența noastră l-a făcut pe jandarm să cheme un echipaj de intervenții, care, într-un final, nu a mai venit. Convorbirea telefonică a jandarmului cu un superior l-a convins pe cerber să ne înapoieze documentele.

Cel care ar fi dat ordin ca jurnaliștii să nu obțină imagini din curtea instituției, prim-procurorul Cătălin Zăvoianu, a fost audiat, la sfârșitul lunii august, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în dosarul penal deschis pentru verificarea modului în care au acționat autorităţile după apelul Alexandrei Măceşanu la 112.

La ieşirea de la audieri, procurorul nu a vrut să stea de vorbă cu jurnaliştii şi a luat-o efectiv la fugă. El a fost urmărit de ziarişti pe o distanţă de sute de metri.

Cătălin Zăvoianu este unul dintre procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal care au participat la operaţiunea din noaptea 25 spre 26 iulie, când s-a aşteptat până la ora 6 dimineața ca să se poată face percheziţii la casa lui Gheorghe Dincă.

Imaginile de mai jos nu mai au nevoie de nici un comentariu în privința relației pe care șeful Parchetului Caracal o are cu presa.

Mandatul de prim-procuror al lui Cătălin Zăvoianu va înceta în curând, ștafeta urmând să fie preluată, de la 1 ianuarie 2020, de procurorul Mariana Măceșanu, care a fost delegată pentru preluarea funcției de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în ședința din 12 decembrie.

Mariana Măceșanu va ocupa funcția de prim-procuror până la ocuparea ei prin concurs
sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de șase luni, potrivit hotărârii CSM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here